• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2020

08:59

SRBIJA U 18 DOBIJA RIVALE ZA MUNDIJAL! Ovo su potencijalni protivnici "orlova"! Možemo i na Hrvate

Fudbal

SRBIJA U 18 DOBIJA RIVALE ZA MUNDIJAL! Ovo su potencijalni protivnici "orlova"! Možemo i na Hrvate

Podeli vest

Vladimir Matijašević, Zoran Filipović i Dragoslav Stepanović veruju da bi Srbiji najviše odgovaralo da danas u žrebu kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2022. izvuče Dansku iz prvog šešira * I Škote da im se revanširamo, dodaje Stepanović

Bilo bi idealno da iz prvog šešira izvučemo Dance, a da izbegnemo najjače evropske selekcije, poručuju srpski fudbalski stručnjaci pred današnji žreb grupa za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine! Sportski direktor "orlova" Vladimir Matijašević, kao i treneri Zoran Filipović i Dragoslav Stepanović, nadaju se da će Srbija iz grupe nosilaca izbeći Francusku, Španiju ili Nemačku.

Žrebanje će biti obavljeno u Cirihu s početkom u 18 časova, a "orlovi" se nalaze u drugom šeširu zajedno s reprezentacijama Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije. To su timovi protiv kojih naša reprezentacija sigurno neće moći da igra.

Igraće se po ubrzanom sistemu

Zbog epidemije koronavirusa početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pomeren je s ove jeseni na mart 2021. godine. S obzirom da je preostalo malo vremena do Mundijala u Kataru, igraće se po ubrzanom sistemu. Tako će reprezentacije od 24. do 31. marta odigrati čak tri kola kvalifikacija, umesto dva kako je do sada bio slučaj. Potom će se igrati narednog septembra takođe tri kola, u oktobru jedno i u novembru dva.

Hrvati nisu bolji

Potencijalni protivnici iz prvog šešira jesu Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija. Sportski direktor A tima Vladimir Matijašević "priziva" Skandinavce.

- Voleo bih da izvučemo Dansku. Nije fraza kad kažem da su svi timovi iz prvog šešira opasni, ali realno je da su recimo Francuska ili Španija daleko jači od Danske. S druge strane, mi smo na novom početku, trebalo bi da se okrenemo sebi. Moramo od narednog ciklusa da pravimo tim za narednih pet, šest, pa i deset godina. Da se ne menjaju ni igrači, ni selektor. To bi trebalo da je naš cilj - poručuje Matijašević za Informer.

Skaut reprezentacije Zoran Filipović takođe bi voleo Dance, ali ne bi imao ništa protiv ni da izvučemo Hrvatsku. Bez obzira što u seniorskoj konkurenciji s komšijama imamo tri remija i poraz, a oni su zvanični viceprvaci sveta.

Anketa

 

Foto: Starsportphoto

 



- Kada je žreb u pitanju, treba imati sreće. Verujem da Danska kvalitetom nije mnogo ispred nas. I sa Hrvatima bismo mogli da se nosimo. Ostale nosioce bi bilo dobro da izbegnemo, jer ne zna se ko je jači. Voleo bih da iz trećeg šešira izbegnemo Norvešku, bez obzira što smo ih nedavno pobedili. Imaju veliki kvalitet, baš kao i Rusi. Iz četvrtog ako moram da biram, neka to bude Severna Makedonija. Imamo priliku da se izvučemo nakon kiksa u baražu za Evropsko prvenstvo - kaže nekadašnji trener i golgeter Crvene zvezde.

Što dalje od Holanda

Bivši trener Dragoslav Stepanović, koji je radio u nekoliko bundesligaških klubova, voleo bi da "orlove" žreb spoji sa Škotima. Upravo su "suknjice" pre nešto manje od mesec dana pobedile Srbiju na "Marakani" u finalu baraža za Evropsko prvenstvo.

- Najviše bih voleo Škotsku. Baš da vidimo da li je ono što se desilo u Beogradu bila slučajnost, a verujem da jeste. Iz treće grupe ekipa ne bih voleo Norvešku. Erling Holand čuda pravi po Nemačkoj. Velika je sreća što su onako loše odigrali protiv nas u oktobru. Što se nosilaca tiče, naravno da je Danska najpoželjniji rival, a mislim i da Hrvatska nije jaka kao u prošlom ciklusu - kaže Stepanović.

Foto: Starsportphoto

 


 

PRVI ŠEŠIR: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka, Holandija

DRUGI ŠEŠIR: Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, SRBIJA, Turska, Slovačka, Rumunija

TREĆI ŠEŠIR: Rusija, Mađarska, R. Irska, Češka, Norveška, S. Irska, Island, Škotska, Grčka, Finska

ČETVRTI ŠEŠIR: BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija, Luksemburg

PETI ŠEŠIR: Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo*, Kazahstan, Litvanija, Letonija, Andora

ŠESTI ŠEŠIR: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar, San Marino

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17