• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2019

10:15

SRBIJA - IZRAEL! "Orlovi", budite najbolji kada je najteže - Izraelci MORAJU PASTI

Košarka

SRBIJA - IZRAEL! "Orlovi", budite najbolji kada je najteže - Izraelci MORAJU PASTI

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije od 16 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić“ (RTS 1) sa nacionalnim timom Izraela igra odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Više nema prostora za grešku, nema popravno, nema druge šanse. Samo jedan pogrešan korak gurnuće nas u provaliju iz koje se ne vidi Mundobakset u Kini. 

Dvorana "Aleksandar Nikolić" mora da bude krcata, 7.000 duša mora da nosi pulene Aleksandra Đorđevića da daju i poslednji deo sebe, razbiju Izrael i polete ka Kini.  

Srbiju pobeda sigurno vodi na završni turnir, a dalje bi mogla i u slučaju poraza, pod uslovom da istovremeno Gruzija kod kuće dobije Estoniju.

Tada bi se napravio krug sa tri tima (Srbija, Izrael, Gruzija) sa učinkom 6-6, svi bi u međusobnom duelima imali učinak 2-2, ali bi aktuelni vicešampioni sveta osvojili treće mesto zbog ubedljivo najbolje koš razlike.

 Svesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i pre nekoliko godina kada je odlučivao meč poslednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na EP. Sigurno nas čeka tvrd meč - rekao je selektor Aleksandar Ðorđević.

Neuspeh u kvalifikacijama značio bi da je naš tim prvi put još od Svetskog prvenstva u Čileu 1959. propustio da se kvalifikuje za Mundobasket. To je ujedno i jedini put da nismo izborili mesto na smotri najboljih reprezentacija. Svetsko prvenstvo 1994. trebalo je da bude organizovano u Beogradu, ali je zbog sankcija Ujedinjenih nacija taj turnir premešten u Toronto, a nama je zabranjeno da učestvujemo

Foto: Starsportphoto

 

Teodosić nije propustio priliku da pozove navijače Srbije da napune dvoranu „Aleksandar Nikolić“ protiv Izraela.

– Momci koji su izneli kvalifikacije zaslužuju da dvorana u nedelju protiv Izraela bude puna. Jako značajna utakmica za sve nas, nadam se da će ljudi doći da nas podrže… – poručio je Teodosić.

Nekadašnji kapiten Partizana, a sada bitan šraf u timu Unikahe, Dragan Milosavljević orpezena je pred odlučujući meč.

–  Izrael je nekoliko puta dokazao da nezgodan. Žao mi je što nismo odavno obezbedili plasman dalje, imali smo nekoliko šansi, ali jednostavno nam je falilo i svežine, naročito na gostujućim terenima. Bez obzira na to hoćemo da završimo kvalifikacije na najbolji način pošto je Svetski Kup zaista veliko takmičenje, a Srbiji je tamo apsolutno mesto  – kazao je Milosavljević.

SVETSKO PRVENSTVO 
 

Kvalifikacije

Grupa L

Srbija - Izareal 16.00
Gruzija - Estonija 16.00
Nemačka - Grčka 18.00

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17