• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

11.05.2019

15:34

NIS i KSS organizovali košarkaški turnir za najmlađe u Novom Sadu

Košarka

NIS i KSS organizovali košarkaški turnir za najmlađe u Novom Sadu

Podeli vest

Mini basket turnir pod nazivom „Vikend šampiona“ održan je danas na trgu ispred Gradske kuće u Novom Sadu, u organizaciji kompanije NIS i Košarkaškog saveza Srbije. Svoje košarkaško znanje ovom prilikom pokazalo je oko 250 dečaka i devojčica, uzrasta od 7 do 10 godina, podeljenih u 16 timova iz cele Srbije

Mini basket turnir „Vikend šampiona“, koji kompanija NIS drugu godinu zaredom organizuje uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, održan je u sklopu projekta NIS-a pod nazivom „Svi smo jedan tim“, čiji je cilj promocija sportskog duha i zdravog načina života kod najmlađih. U okviru ove akcije realizuju se i druženja najmlađih sa sportistima iz domaćih timova, tako da je i ovoga puta doživljaj upotpunjen dolaskom košarkaša juniorskog tima kluba „Partizan“, Dušana Tanaskovića, Luke Tarlaća i Lava Cvetkovića, koji su trenirali sa našim  najmlađim sportistima, družili se sa njima i učili ih „malim tajnama velikih majstora“. 

Foto: Promo Nis

Nakon treninga mladih sa juniorima „Partizana“, prisutnima se obratio Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

 - Veoma mi je drago što se u Novom Sadu danas održava manifestacija koja promoviše sport i zdrave načine života kod najmlađih. Deca treba da odrastaju igrajući se na otvorenom prostoru, igralištima i sportskim terenima i Grad radi na tome da stvori uslove za takve aktivnosti, ali i da podrži projekte koji doprinose tom cilju. Ovom prilikom želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji NIS koja je organizovala ovaj događaj i koja podržava sportiste, kao i projekte koji unapređuju kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije -  izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Promo Nis

Predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“, Rade Georgievski, istakao je da kompanija NIS u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije već devet godina zaredom pruža podršku organizaciji mini basket turnira širom zemlje. On je objasnio da su programi, lopte i visina koševa na turniru prilagođeni uzrastu dece i najavio da će ove godine, pod sloganom „Svi smo jedan tim“, mini basket turnir „Vikend šampiona“ biti organizovan i 1. juna u Beogradu i 8. juna u Nišu.

Foto: Promo Nis

Pored mini basket terena, najmlađi su svoje snage odmeravali i na terenu sa teleskop košem sa veštačkom travom, a na kraju turnira svi učesnici su dobili medalje i na taj način pokazali da su svi pobednici i da ovaj projekat ima jasan cilj da ne stvara konkurenciju među decom, već zajedništvo i toleranciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17