• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Mozzartsport

13.06.2019

21:10

BORIĆU SE ZA ODLAZAK U KINU, MORAMO DA POKAŽEMO DA SMO NAJBOLJI! Bobi spreman za Mundobasket!

Košarka

BORIĆU SE ZA ODLAZAK U KINU, MORAMO DA POKAŽEMO DA SMO NAJBOLJI! Bobi spreman za Mundobasket!

Podeli vest

Košarkaš Filadelfije Boban Marjanović polako se sprema za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini. Međutim, centar je istakao da je konkurecnije prejaka, ali da će on dati sve od sebe da se nađe na toj smotri

Pre svega potvrdio je da želi da igra za Srbiju u Kini na Mundobasketu.

- Da, voleo bih da se takmičim ovog leta i predstvljam svoju zemlju u Kini. Uvek je dobro nositi reprezentativni dres i uvek se osećam ponosno kada predstavljam svoju zemlju - rekao je Marjanović za sajt FIBA Basketball.

JAKI SU KAO ZEMLJA! Ameri objavili širi spisak za SP: Da se SMRZNEŠ!

Deluje kao da selektor Aleksandar Đorđević ima najveći broj talenata na raspolaganju otkako je preuzeo nacionalni tim.

- Možemo da izgradimo veoma kompetitivan tim i voleo bih da se borim za mesto u finalnom rosteru za takmičenje. Borba za mesto u timu će biti veoma napeta jer bi mnogi igrači mogli da uđu u 12.

Srbija će se kao aktuelni vicešampion sveta boriti za samu završnicu.

- Želimo da dođemo do polufinala i da se borimo za mesto u finalu i šansu da možda dođemo do zlatne medalje. Ići ćemo na Svetsko prvenstvo sa velikim ambicijama, idemo u Kinu sa ciljem da još jednom pokažemo da smo jedan od najboljih timova na svetu. Nadam se da će svi biti zdravi. Svi su uzbuđeni zbog mogućnosti da imamo još jedan dobar turnir ovog leta - rekao je Marjanović.

Potom je nastavi izlaganje…

- Srbija je velika košarkaška nacija i mi želimo da nastavimo da činimo naše zemljake ponosnima. Turnir će biti veoma kompetitivan, ali možemo da odemo daleko u takmičenju jer imamo mnogo talenta i dosta iskustva.

Protivnik nije važan.

- Otići daleko na turniru kakvo je Svetsko prvenstvo morate da se borite i da ne razmišljate o tome protiv koga ćete igrati. Samo treba da igrate na svom najboljem nivou i da dobijete sve utakmice kako biste došli do medalje ili titule - rekao je Marjanović, pa nastavio:

- Morate da se takmičite protiv svakog tima sa kojim vam se ukrsti put, bez obzira na to da li je to tim koji spada među najbolje ili ne. Morate da poštujete svakog protivnika i da igrate da dobijete ko god da je ispred vas. Kada igrate protiv TOP timova to je uvek dobra stvar, ne plašimo se nikoga. Poštujemo sve timove, ali znamo naš talenat i ambiciozni smo - dodao je centar.

AMERI SE NE ŠALE! Popovič u Kinu vodi brutalnu reprezentaciju!

Srbija će u grupi D igrati protiv Angole, Filipina i Italije.

- To je odlična grupa. Biće veoma interesantno igrati protiv nekih timova sa koje ne poznajemo toliko. Znamo Italiju i svi znamo da je to vrlo dobra ekipa, ali ne znam toliko mnogo o Angoli i Filipinima. Moramo da igramo na isti način kako bismo dobili sve utakmice u prvoj rundi. I moramo da ostanemo fokusirani i doprinesemo istim intenzitetom protiv svakog protivnika.

Oprez je tu.

- Ne možemo da uzmemo zdravo za gotovo da ćemo proći u sledeću rundu. Moramo da se borimo. Mnogo je iznenađenja mogućih u ovakvim takmičenjima, a mi ne želimo da postanemo jedan takav u negativnom smislu - zaključio je Marjanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17