• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2019

21:30

NAJMLAĐI TIM ABA LIGE PUCA NA VISOKE DOMETE! Ćakić: Verujemo u naš sistem rada!

Košarka

NAJMLAĐI TIM ABA LIGE PUCA NA VISOKE DOMETE! Ćakić: Verujemo u naš sistem rada!

Podeli vest

Sa prosekom od samo 19, 8 godina Mega Bemax započeće novu sezonu u ABA ligi

Ekipa trenera Dejana Milojevića bez sumnje biće najmlađi tim koji je igrao u regionalnom takmičenju od njegovog osnivanja, a kuriozitet je da najstariji igrač ima svega 22 godine.

BIVŠI NBA AS I OPERATIVAC ABA! Žarko Čabarkapa novi sportski direktor Zvezde!

- Ova sezona će prema svim najavama biti jedna od najkvalitetnijih u istoriji ABA lige, gledajući budžete timova i igrački kadar. Ipak, mi potpuno svesno ulazimo sa veoma mladim timom, sigurno najmlađim u celoj Evropi, jer čvrsto verujemo u naš sistem rada koji forsiramo godinama i koji nam je donosio željene rezultate - počinje priču Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Bemaksa i dodaje:

- Ekipa je vrlo interesantna i veoma talentovana. Naravno, kao i u svakom mladom timu očekujemo da će biti dobrih igara, ali i dosta oscilacija, jer ne treba zaboraviti da će za većinu igrača ovo biti prva sezona sa ozbiljnijom ulogom u seniorskoj konkurenciji. Ipak, verujemo da ćemo kroz treninge i utakmice brzo sazrevati i napredovati. Nema sumnje da će Dejan Milojević ponovo imati težak zadatak, ali on poseduje dovoljno iskustva da sa svojim stručnim štabom napravi velike rezultate i ove godine.

Foto: Mega Bemaks

A rezultati po kojima je Mega Bemax jedinstven klub u Evropi je podatak da su u poslednjih pet godina imali čak 10 draftovanih igrača u NBA.

 

- Veoma smo ponosni na tu činjenicu i to su podaci kojima se ravnamo sa pet najboljih koledža u Americi. Van američkog kontinenta nijedan klub ne može da se pohvali ovakvim brojkama. To posebno ističemo, jer je glavni cilj našeg kluba upravo razvoj mladih igrača i trenera što nikako u drugi plan ne stavlja rezultat. Jer, samo kroz trijumfe se stvaraju pravi igrači i kreira pobednički mentalitet. Zato će i u ovoj sezoni naše ambicije biti da na svakoj utakmici idemo na pobedu, jer isključivo sa takvim pristupom se talenat pretvara u kvalitet - konstatuje Ćakić.

Posle šest godina, jedne sezone provedene u Smederevu i pet u Sremskoj Mitrovici, Mega se vratila u Beograd. Svoje utakmice kao domaćin igraće u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

- Dugujemo veliku zahvalnost ljudima iz Sremske Mitrovice i PSC "Pinki" za pet sjajnih godina koji smo prbveli tamo, jer smo zaista uživali veliko gostoprimstvo iimali odlične uslove. Uzbuđeni smo što smo se vratili u Beograd, tokom leta urađene su određene adaptacije u Hali sportova, tako da smo obezbedili sve uslove da posetiocima priredimo lep košarkaški ugođaj. Nadam se da će nam, pre svih, Novobeograđani ukazati poverenje i dolaziti da prate naše utakmice sa najboljim timovima u regionu. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i zato smo odlučili da za prve dve utakmice protiv atraktivnih rivala Cedevita Olimpije i Zadra omogućimo slobodan ulaz. 

Foto: Mega Bemaks

Besplatne karte će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica na dan utakmice od 18:30. Mega Bemax u petak od 20 sati na svom parketu igra prvi meč u ABA ligi, a rival će biti Cedevita Olimpija:

- To je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Napravljen je novi i zanimljiv košarkaški projekat sa klubom u Ljubljani i mislim da nas očekuje uzbudljiva utakmica i zato bih iskoristio priliku da još jednom pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na otvaranje sezone u ABA ligi, jer će svakako imati šta da vide - zaključio je Ćakić.

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17