• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2020

23:02

KVALIFIKACIJE U "BALONU! Marina Maljković ima problema sa koronavirusom...Ipak, Srbija ide na pobedu!

Košarka

KVALIFIKACIJE U "BALONU! Marina Maljković ima problema sa koronavirusom...Ipak, Srbija ide na pobedu!

Podeli vest

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će njena ekipa, uprkos svim problemima, ići na pobedu u predstojećem meču protiv Litvanije

- Naše igračice u ovom trenutku imaju mnogo manje utakmica u nogama ove sezone nego Litvanke. Vodećih šest-sedam igračica litvanske reprezentacije igraju u timovima i ligama koje ove sezone nisu prekidane zbog kovida, tako da imaju do sada osam do deset odigranih utakmica - rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Foto: Starsportphoto

- To, nažalost, nije slučaj sa našim košarkašicama, koje su odigrale mnogo manje mečeva. To nam predstavlja problem, ali ni prvi, ni poslednji put kada je reprezentacija Srbije u pitanju da imamo neke čudne situacije ispred nas - rekla je Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak igra prvu od dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2021. u "balonu" u Istanbulu, a prvi protivnik će joj biti Litvanija.

- Znate da sam osoba koja ne trpi nikakvu vrstu kuknjave i plača, već gledam samo da nađem rešenja. To je moj posao. Ti neredovni treninzi znaju da budu veliki problem. Kod nas nema Tine Krajišnik, eto ni Ana Dabović zbog povrede nije sa nama u ovom ciklusu. Nije imala redovne treninge u francuskom prvenstvu i povredila se - rekla je Maljković.

Foto: Starsportphoto

- Uprkos svemu tome mi, naravno, idemo kao i uvek na pobedu. Pokušaćemo da nađemo rešenje, da se suprotstavimo Litvaniji i iznesemo naše prednosti na sto - istakla je selektorka Srbije.

Utakmica Litvanija - Srbija igra se sutra od 16.00. Srbija vodi u Grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu (59:56) i Albanije u Draču (139:34).

Foto: Starsportphoto

 

Do kraja kvalifikacija, početkom februara Srbija treba da igra protiv Albanije i Litvanije. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija