• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

19:32

MVP NAGRADA JE KAO ZLATO SA REPREZENTACIJOM! Želim da deca UZVIKUJU naša imena!

Košarka

MVP NAGRADA JE KAO ZLATO SA REPREZENTACIJOM! Želim da deca UZVIKUJU naša imena!

Podeli vest

Košarkaš Atlanta Hoksa i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović apsolutni je hit ove sezone u NBA ligi

Dolazak u Hokse za Bogdanovića je bio pun pogodak, srpski bek je napokon dobio dovoljno prostora i poverenja, a sve to vraća na terenu gde zajedno sa Tre Jangom, Atlatnu vodi ka finalu Istoka! 

Bogdanović je u razgovoru za "Njuork Tajms" govorio o odluci da dođe u Atlantu, ali i velikom prijatelju Nikoli Jokiću koji je danas razočarao Srbiju odlukom da ne igra na Olimpijskim igrama. 

- Mislim da će mu trebati neko vreme da shvati šta je postao ove godine. MVP nagrada je nešto što bih mogao da uporedim sa nekom zlatnom medaljom koju je reprezentacija osvajala kada su igrali naši idoli poput Peđe Stojakovića, Vlada Divca, Saše Đorđevića. Verujem da bi nesumnjivo mogao da postane jedan od idola deci i da može da bude motivator narednih generacija u Srbiji. Znači puno. On je prvi u istoriji i još uvek može da napreduje - ističe Bogdan Bogdanović. 

Foto: USA Today

Pre Jokića i Bogdanovića, ljudi u Srbiji su se noću budili da gledaju Divca i Stojakovića. 

- Da, to je bila velika stvar. Sećam se da je u plej-ofu Dalas uvek bio nezgodan za Kingse, naravno i Lejkersi. Nisam uspevao da ispratim cele serije zbog TV prava i tih stvari, ali kada god je utakmica bila na TV-u, gledali smo je. Najčešće su se prenosili mečevi koje su Kingsi igrali kod kuće. Bio sam jako mlad, imao sam devet ili 10 godina - dodao je Bogdanović.

Foto: tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Upravo je Peđa Stojaković bio razlog što je Bogdan Bogdanović odabrao košarku. 

- Bilo je Svetsko prvenstvo 2002. godine, svi su pričali o njemu, klinci u školi. Šutirali smo trojke i izgovarali ime Peđe Stojakovića ili nekog drugog velikana srpske košarke. Nadam se da sada ima dece koja isto rade uzvikivajući naše ime. Dobar je osećaj biti u toj poziciji - zaključio je bek Atlante.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

Ja mislim da čoveka treba pustiti ovaj put da na miru sredi sve u glavi i da se odmori.Puno toga se dešava oko njega i pitanje je kako bi se to odrazilo na njegovu igru.Momku je tek 25 biće takmničenja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija