• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2021

09:52

VUJOŠEVIĆ SUROV PREMA ORLOVIMA! Krivi su svi igrači, pa i Nikola Jokić! Čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen!

Starsportphoto

Košarka

VUJOŠEVIĆ SUROV PREMA ORLOVIMA! Krivi su svi igrači, pa i Nikola Jokić! Čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen!

Podeli vest

Ne smiruju se strasti nakon što košarkapi Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre

"Orlovi" su kvalifikacije igrali u Beogradu, ali su u finalu poraženi od Italije i ako ostali bez vize za Tokio.

Neuspeh Srbije prokomentarisao je i legendarni trener Partizana Duško Vujošević. Smatra da su krivi svi igrači, pa i Nikola Jokić, koji je odlučio ovog leta da ne igra za Srbiju.

Foto: starsport

Miloš Teodosić

- Najveći krivci su igrači, oni koji su se odazvali, i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv, ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, nije to niko očekivao, svaka čast na tome, ali uspeh je neka vrsta plemstva i gospodstva. Posle toga u Americi je postao idol ove zemlje, pa kako nije osetio obavezu da dođe, a ne da čašćava prisustvom, nego da povuče najbolje igrače, ostatak tima, da radi na način kako treba - rekao je za Nova S Duško Vujošević, a potom dodoao da selektor Kokoškov ima veliko teorijsko znanje, ali to mora da se poklopi sa iskustvom i energijom.

Foto: Starsportphoto

 

- Jedan deo sposobnosti je da to znanje primeni i prenese. Falilo je na ovom turniru, ali mislim da treba da ostane i da iskustvom popravi ovo što je bilo. Ovaj rezultat je prosto otrežnjujući, mnogo problema imamo. Vrlo je važna uloga selektora, on ima stručni kapacitet da to mesto pokriva.

Za njega je alarmantna situacija kada je u pitanju odazivanje.

- Jako je teško biti sada selektor jer reprezentacija nije više stvar prestiža, ogromne pare se uzimaju u NBA, izgradio se odnos sa nekim igračima koji imaju kampove u saradnji sa državom, participiraju se delovi troškova. Smatra se da je sport značajan i za omladinu, ali naglašavam, ako neko dolazi da čašćava svojim prisustvom, bolje da ne dođe. Slučajno znam da Lučić ima problem sa leđima i mora da pauzira ako želi da produži karijeru u klubu, a sportisti u 35. ostaju bez posla. Ono što su zaradili, to im je, ako nisu pametno uložili.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija