• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

15:07

SVE JE SPREMNO ZA POČETAK ABA LIGE! Šampioni protiv HRVATA kreću u odbranu TRONA! Derbi već u drugom kolu!

Košarka

SVE JE SPREMNO ZA POČETAK ABA LIGE! Šampioni protiv HRVATA kreću u odbranu TRONA! Derbi već u drugom kolu!

Podeli vest

Nova sezona ABA lige počinje krajem septembra

Dugo ABA liga nije mogla da se pohvali ovakvim kadrom u sportskom sektoru. Klubovi su nakon naporne prethodne sezone renovirali svoje timove, a gotovo svi učesnici regionalne lige u novu takmičarsku godinu ulaze daleko jači. 

Seriju "bombi" na Jadranu otvorio je povratak Željka Obradovića u Partizan. Za njim su stigla brojna pojačanja među crno-bele. Uzvratila je Budućnost angažovanjem Aleksandra Džikića, a posle njega i Vladimira Micova, a sve je završila Crvena zvezda potpisivanjem Ostina Holinsa i Nikole Kalinića!

Nema sumnje da nas očekuje paklena sezona u svim takmičenjima, ali je utisak da ABA liga kvalitetom neće zaostajati za ACB ligom u Španiji ili Serijom A u Italiji. Tri glavna favorita za titulu su Zvezda, Partizan i Budućnost, ali su i Cedevita, Mornar i Cibona formirali izuzetno zanimljive timove. 

Iz tog razloga sa nestrpljenjem se čeka početak nove košarkaške sezone, a čelnici ABA lige napokon su objavili kompletan program u regionalnom takmičenju. Pored toga, poznata je i satnica odigravanja prvog kola, a čast da otvori sezonu 2021/22 imaće Mornar i Cibona 24. septembra od 18 časova u Topolici. 

Prvi veliki derbi na programu je u drugom kolu, pošto će sastav Dejana Radonjića u ponedeljak, 4. oktobra ugostiti Budućnost, a prvi večiti derbi na programu je između 12. i 15 novembra kada će Crvena zvezda takođe biti domaćin. 

ABA LIGA, PAROVI PRVOG KOLA

24. septembar: Mornar – Cibona, 18.00

24. septembar: Crvena zvezda – Split, 20.00

25. septembar: Igokea – Borac, 17.00

25. septembar: Cedevita – Krka, 21.00

26. septembar: Mega – Derbi, 12.00

26. septembar: Budućnost – FMP, 19.00

27. septembar: Zadar – Partizan, 18.00


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija