• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

13:08

ŠTA JE, BRE, PURGERI, DOĐITE NA PIĆE.... Duda je ovako 1995. godine uništio Hrvate!

reuters

Košarka

ŠTA JE, BRE, PURGERI, DOĐITE NA PIĆE.... Duda je ovako 1995. godine uništio Hrvate!

Podeli vest

Dušan Ivković, jedan od najuspešnijih trenera u istoriji naše reprezentacije, ali i evropske košarke, često je isticao da mu je evropsko zlato iz Atine najdraže

Legenda srpske i evropsko košarke preminula je u Beogradu u 78. godini od od posledica vode u plućima i herpesa.

O silasku košarkaša Hrvatske sa postolja nakon što je tadašnja Jugoslavija došla do evropskog zlata pobedivši Litvaniju u finalu i dalje se priča.

To je bilo prvo učešće za naš tim na velikim turnirima posle četiri godine sankcija. I danas se raspredaju razne teorije o razlozima i teorijama odlaska sa postolja, a Duda Ivković je čuo razgovor koji je dopirao iz susedne svlačionice, u kojoj su bili Hrvati.

Foto: printscreen

 

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: ‘Sad je trenutak da napustimo postolje’. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno -  rekao je Ivković u razgovoru za Nedeljnik pre nekoliko godina.

Te noći nije bilo spavanja.

- Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?“ Niko se nije javio…“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milomir

pre 2 godine

VIDEO: MILANOVIĆ SE SASTAO S ĐUKANOVIĆEM 'Ja ne pozivam Hrvate u Srbiji da mlataraju hrvatskim zastavama jer je to nezdravo' Piše HINANikol ZagoracTina Ozmec-Ban četvrtak, 16.9.2021. u 13:12 Zagreb: Zoran Milanović sastao se s Milom Đukanovićem u Uredu predsjednika na Pantovčaku 16 Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL Milanović je na početku tiskovne konferencije s Đukanovićem rekao da bi crnogorski predsjednik ionako došao u uzvratni posjet Hrvatskoj, ali su ga "nedavni događaji u Crnoj Gori ubrzali"

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17