• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2021

20:28

BARSA NEĆE U NBA LIGU! Katalonci veruju u EVROLIGU! Na pomolu novi RASKOL u evropskoj košarci!

Starsportphoto©

Košarka

BARSA NEĆE U NBA LIGU! Katalonci veruju u EVROLIGU! Na pomolu novi RASKOL u evropskoj košarci!

Podeli vest

Nastavlja se raskol unutar Evrolige, a sve nakon vesti španskih medija da je Đordi Bartomeu izgubio podršku klubova

Kriza prouzrokovana formiranjem Superlige Evrope preti da potopi i drugi najpopularniji sport na starom kontinentu - košarku! Vesti o dogovru FIBA i NBA, te novoj NBA evropskoj ligi otvorile su pandorinu kutiju. 

Prenela je "Marka" da su FIBA i NBA spremni da formiraju novo takmičenje, a danas je stigao prvi demati i to baš iz Evrolige. Istakli su da su bili na sastanku FIBA i NBA, ali da nije bilo govora o kreiranju NBA Evrope. 

Najveći problem predstavlja loše poslovanje Đordi Bartomeua, Španci su javili da klubovi sa A licencama tragaju za novim izvršnim direktorom, ali evropski velikan Barselona stoji iza aktuelnog. 

Foto: Starsportphoto

- Imamo prijateljski odnos sa NBA i FIBA, ali nemam nikakva saznanja o učestvovanju u stvaranju nove organizacije. Želimo organizaciju koja će evropskoj košarci omogućiti da dođe na vrhunski nivo i to ne znači da se oslanjamo na bilo koga. Promene su moguće, ali Đordi Bertomeu ima Evroligu u glavi. Izvršni je direktor uspešnog formata i verujemo mu. Evroliga je uspešno takmičenje. Da li može da napreduje? Svakako. Da li prolazimo kroz težak period? Da. Ali moramo da idemo napred - rekao je Đozep Kubeljs. 

Prvi čovek Barselone govorio je za katalonski "RAC 1" i istakao da Blaugrana podržava Bartomeua i aktuelni format Evrolige, te da nema nameru da se seli. 

- Postoje klubovi koji žele da naprave korak unazad i vrate se modelu u kojem nećemo donositi odluke u evropskoj košarci. U tome ne učestvujemo. Verujemo u duh koji je Evroliga stvorila - objašnjava direktor Barselone. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija