• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2021

10:58

KALINIĆ JE KLASA, ALI NE MOŽE SAM! Nedović progovorio o ZVEZDI, koronavirusu, ali i povratku u REPREZENTACIJU!

Starsportphoto©

Košarka

KALINIĆ JE KLASA, ALI NE MOŽE SAM! Nedović progovorio o ZVEZDI, koronavirusu, ali i povratku u REPREZENTACIJU!

Podeli vest

Srpski košarkaš Nemanja Nedović propušta meč sa Crvenom zvezdom

Sve je spremno za novi evropski duel Crvene zvezde i Panatinaikosa u Beogradu! Srpski klub će u Pioniru dočekati ljutog rivala u četvrtak, ali na tom susretu neće biti Nemanje Nedovića koji kurubi sa povredama od starta sezone. 

Atinski Zeleni neće računati na Nedovića, ali je on za "Mozzart Sport" govorio o detaljima koji bi mogli da odluče meč, povredi zbog koje neće igrat, a dotakao se i svog reprezentativnog statusa .

Foto: printscreen

- I jedna i druga ekipa su na po dve pobede i pet poraza. Mi smo četiri utakmice odigrali u gostima i računali smo da ostvarimo tri pobede, odnosno da odbranimo domaći teren. Ali desio nam se poraz od Asvela koji je došao posle velike pobede i odlične igre protiv Efesa. Taj jedan neplanirani poraz došao je protiv ekipe koja je bila zaista dobro raspoložena i možeš samo da im čestitaš na tome i nastaviš dalje - rekao je Nemanja Nedović, a potom uporedio situaciju u Crvenoj zvezdi. 

- Zvezda je sada na četiri poraza zaredom i biće dodatno motivisana da okrene stvari. I mi i oni igramo odbranu na visokom nivou, tako da očekujem tvrdu utakmicu, gde će presuditi veći broj raspoloženih igrača u napadu. Vidim da Crvena zvezda ima malo problema u napadu kao i mi, ali rekao bih da smo ušli u bolji ritam u poslednje vreme, da smo se više upoznali, kapiramo trenerov sistem i nadam se da ćemo to moći da pretočimo na utakmicu u četvrtak - dodao je srpski šuter. 

Ne krije Nemanja Nedović da je glavna pretnja po koš Panatinaikosa Nikola Kalinić, ali bek grčkog tima ističe važnost Luke Mitrovića. 

- Imaće Zvezda veliku prednost domaćeg terena. Verujem da će navijači prepoznati momenat i ispuniti halu, da će doći u velikom broju, da naprave sjajnu atmosferu. Što se tiče pojedinaca, suviše je trošiti reči na Kalinu (Nikolu Kalinića). On je najbolji i najkorisniji igrač s najviše minuta, ali ne može on sam da nas dobije. Jedan od najbitnijih, ako ne i najbitniji je Luka Mitrović. Ako uspemo da zaustavimo njegove role pod košem i proigravanja saigrača, verujem da ćemo napraviti dobar posao. Vidim da je i Ognjen Kuzmić u sjajnoj formi. Imaju dosta načina na koji mogu da nas 'povrede', ali nadam se da će moji saigrači biti spremni za sve što Zvezda bude servirala - objašnjava Nedović. 

Nažalost, Nedović ne uspeva da se oporavi od posledica nakon preležanog koronavirusa. 

Foto: Starsportphoto

- Da, istina. Kuburio sam mnogo s virusom, još imam problem s kondicijom... Ali, kao i ostatatak ekipe, osećam se sve bolje. Očekujem u narednom periodu naše dobre partije. Pre svega je virus ostavio psihološki trag na mene. Iz ove perspektive smatram da je sve moglo da se reši dosta ranije i efikasnije. Niko nije imao iskustva s tim, sve je ovo novina za sve nas. Osećam se dosta bolje, ali celog leta nisam trenirao, nije mi bilo dozvoljeno. Kada sam došao na pripreme bukvalno sam dve nedelje samo radio testiranja. Tri-četiri nedelje sam kasnio za saigračima, pa i dalje osećam posledice na kondiciji. Jednu utakmicu se osećam vrhunski, pa sledeću loše i tako u krug. U poslednje tri utakmice sam se osećao najbolje dosad, mislim da sam pronašao rešenje za svoju situaciju, samo je potrebno vreme da se kondicija vrati jer je najveći problem trenutno. Trenutna povreda mi ne ide u prilog, ali iskoristiću vreme da maksimalno rešim druge probleme za koje nisam imao vremena. Nadam se da ću već sledeće nedelje moći da treniram s ekipom - izjavio je bek Panatinaikosa za "Mozzart sport". 

Srbija ima novog selektora, Svetisalav Pešić nasledio je Igora Kokoškova i ekspresno izrazio želju da vrati Nedovića u dres sa nacionalnim grbom. 

- Čuli smo se pre desetak dana. Bio je pozitivan razgovor, ali me je zvao više da me pita kako sam, jer smo se sreli tokom leta i ispričao sam mu manje-više za svoje probleme i zašto nisam igrao za reprezentaciju. Dotakli smo se i sledećeg okupljanja reprezentacije, ali nije realno da ću igrati jer igramo utakmicu na isti dan. Nisam u poziciji da biram utakmice koje ću da igram. Čuli smo se, popričali, razmenili smo neka iskustva i ideje. On ima želju da me vrati u reprezentaciju i ja imam želju da igram za Srbiju. Ako me zdravlje posluži, neće biti nikakvih problema da opet zadužim dres nacionalnog tima - objasnio je Nedović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija