• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2022

19:43

PEŠIĆ OKUPLJA ORLOVE! Selektor Srbije uvodi NOVINU na prvom skupu!

Starsportphoto

Košarka

PEŠIĆ OKUPLJA ORLOVE! Selektor Srbije uvodi NOVINU na prvom skupu!

Podeli vest

Srpski reprezentativci se okupljaju pred nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo mečevima protiv Slovačke.

Okupljanje i pripreme "orlova" biće iskorišćene za edukaciju mladih trenera, o čemu je govorio i selektor nacionalnog tima.

Na inicijativu selektora našeg državnog tima Svetislava Pešića, a u saradnji sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije koje kontinuirano i izuzetno predano radi na stručnom usavršavanju svojih članova, 22. februara u dvorani Aleksandar Nikolić tokom dvočasovnog pokaznog treninga reprezentacije Srbije biće održano dragoceno predavanje.

Osim toga, po završetku pokaznog treninga prisutni treneri imaće priliku da sa Svetislavom Pešićem razgovaraju i razmenjuju iskustva.

Foto: Starsportphoto

selektor Srbije Svetislav Pešić

Kao cilj selektor Srbije želi da se uz pomoć Udruženja trenera ostvari kontakt sa svim trenerima u našoj zemlji.

- Želja je da ovo ne bude jednokratna akcija, već da se ubuduće što češće stavimo na raspolaganje trenerima širom Srbije i tako sačuvamo našu jedinstvenu metodiku treninga. Neophodno je i da se prilagođavama novim uslovima, jer se sve menja pa i košarka i da posebno obratimo pažnju kako se treniraju mladi igrači - rekao je Pešić i nastavio:

- Naši treneri će na delu moći da vide kako se trenira na vrhunskom nivou sa igračima koji su reprezentativci. Po završetku treninga sa njima ću razgovarati o novim trendovima organizacije i metodike treninga, ali i svemu onom što su novine sa aspekta košarke i taktike.

Vođa "orlova" namerava da, zajedno sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije, radi i tokom leta.

- Imamo ideju da sve ovo ponovimo i tokom priprema seniorskog tima za Evropsko prvenstvo. U predavanja bismo uključili i neke od naših igrača, iskusnijih reprezentativaca koji bi izneli svoja mišljenja šta i kako da se radi sa mladim igračima. Jednostavno, želimo više da se povežemo sa trenerima u Srbiji i mislimo da je ovo pravi način za to - istakao je Svetislav Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija