• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

08.03.2022

13:30

KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU LITVANCIMA! Obradović: Moramo da odigramo energično!

Starsportphoto

Košarka

KOŠARKAŠI PARTIZANA GOSTUJU LITVANCIMA! Obradović: Moramo da odigramo energično!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u utorak od 18 časova na gostujućem terenu igraju utakmicu Evrokupa protiv litvanskog Lietkabelisa

Utakmica je od velikog značaja za oba kluba, pošto i jedni i drugi jure što bolju poziciju u grupi. Oba kluba u poslednje vreme igraju ultra ofanzivnu košarku sa puno poena, pa nas tako očekuje pravi košarkaški spektakl.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Trener crno-belih Željko Obradović pred ovaj duel izjavio je da Partizan mora da odigra dobru i energičnu utakmicu ukoliko želi da dođe do trijumfa. Prema rečima najtrofejnijeg stratega Evrope umor bi mogao da bude najveći neprijatelj njegovom klubu u Litvaniji.

- Imamo iskustvo igranja na ovaj način, 48 sati posle odigrane utakmice i to nije nešto čega se rado sećamo. Igrali smo izvanrednu utakmicu protiv Hamburga, a onda dva dana nakon toga protiv Mege veoma slabo. Falilo je energije i to je ono o čemu ćemo razgovarati sa igračima večeras na treningu. Da razmislimo ko su oni koji bi trebalo da počnu meč i da daju energiju da se odigra ponovo jedna dobra utakmica.Ekipa Lijetkabelisa je igrala veoma dobro protiv nas u Beogradu. Oni su tim koji ima izvanredne šutere za tri poena, veoma pametno igraju u napadu, koriste taj kvalitet da su šuterska ekipa. Sem Gagića kada igra na petici, svi ostali visoki igrači šutiraju za tri poena. Taj segment igre treba da odlučimo, kako ćemo braniti njihovu ’pik end pop’ igru. To je nešto što je veoma važno - rekao je Obradović za klupski sajt.

Crno-beli i dalje teoretski mogu do prvog mesta, ali za to će biti potrebno veliko čudo. Neophodno je da Huventud, inače prvoplasirani tim grupe izgubi sva tri meča do kraja, a izabranici Željka Obradovića ostvare isto toliko trijumfa.

Prvu priliku za kiks tim iz Badalone će imati u sredu na neugodnom gostovanju Andori, dok ih u narednim utakmica očekuju dueli kod kuće protiv Lijatkabelisa i vruće gostovanje Levaljosu.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

U slučaju istog broja pobeda na kraju, prvi će biti Huventud, koji ima bolji međusobni skor u dva meča. Oba kluba slavila su na svom terenu, ali će zbog koš razlike ukoliko do toga dođe prvi biti španski tim. Biće teško, ali ne i neizvodljivo.

Podsetimo se sada već legendarnih reči "bivšeg generala" Partizana Duška Vujoševiča, koji je svojevremeno izjavio "realnost nije briga na koju se mi obaziremo". Upravo su čuda kroz istoriju vodila Partizan do vrhunskih rezultata i pehara. Sadašnji meč protiv Lijatkabelisa dolazi posle trijumfa u derbiju Aba lige nad Crvenom zvezdom, u kojem su crno-beli slavili 98-84, dok su Litvanci očekivano slavili na gostovanju Neptunasu 73:83.

Bek Partizana NIS, Kevin Panter je pred polazak na put izjavio: 

- Pred nama je važna utakmica i nemamo vremena za umor, već moramo da se pobrinemo da ostvarimo važnu pobedu. U poređenju sa utakmicom protiv Lietkabelisa u novembru, nemamo drugačiji tim, ali definitivno igramo drugačije, tako da će to biti drugačija utakmica gde ćemo biti mnogo agresivniji, kakvi smo bili i u poslednjih nekoliko utakmica. Ključ za pobedu biće timska igra, pridržavanje plana utakmice, fokus tokom svih 40 minuta i čvrsta igra - istakao je Panter. 

Prva utakmica u Beogradu završena je rezultatom 84:77. Ova utakmica imaće poseban značaj i za trenera Lietkabelisa Nenada Čanka, koji je ranije bio istaknuti košarkaš Partizana, a kasnije i pomoćni trener.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija