• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2022

10:16

SAMO DA NIKO NE NASTRADA! Večiti derbi u senci skandala i haosa

Starsportphoto

Košarka

SAMO DA NIKO NE NASTRADA! Večiti derbi u senci skandala i haosa

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju u petak od 18.30 (Arena sport 1 Premium) posle burne i sramne treće utakmice koja je bacila košarku u drugi plan

Četvrti meč finalne serije ABA lige igra se u "Pioniru", ali će ovaj put na tribinama biti samo vlasnici sezonskih karata KK Partizan. Prva dva meča obeležila su divljanja navijača, igrači, treneri i sudije jedva su sačuvali glavnu na ramenima, pa samo da niko ne nastrada, kad već košarka ne može da bude u prvom planu.

Posle rata saopštenjima, crveno-beli, nakon što su ispustili prvu meč loptu, sada imaju drugu šansu. Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji, a u slučaju trijumfa obezbediće novi trofej u regionalnoj ligi i plasman u Evroligu naredne sezone. Ako pobedi Partizan biće odigrana majstorica u ponedeljak od 20 sati. Večerašnju utakmicu će suditi Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je domaćin u četvrtoj utakmici, a ulaz na predstojeći meč biće omogućen samo vlasnicima sezonskih karata, zbog kazne koju su crno-beli dobili zbog incidenata navijača na trećem duelu. Kako je saopštila ABA liga, privremena mera zabrane i deljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih 10 redova tribine A, prvih 13 redova bele lože, ceo parter 4 senior, ceo parter B, celu plavu ložu i prvih 12 redova VIP lože. Partizan je apelovao na navijače da ne prave indicente koji su doveli do zatvaranja dela dvorane i da ne vređanju protivnike ili sudije.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je na konferenciji da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobedi Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Novi meč Zvezde i Partizana

- Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije - rekao je Obradović.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić želi da košarka bude u prvom planu. 

- Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve. Želim da tim odigra još borbenije, još čvršće - izjavio je Radonjić.

Nadamo se da će se navijači i čelnici klubova ponašati normalno i omogućiti košarkašima da razmišljaju samo o igri kako bismo mogli da uživamo u pravom košarkaškom derbiju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17