• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2022

17:35

MIŠKO POTVRDIO TRANSFER! Zvezdi je SPAKOVAO 23, Partizanu 21 poen! Sada je POTPISAO za osmostrukog šampiona Evrope!

Košarka

MIŠKO POTVRDIO TRANSFER! Zvezdi je SPAKOVAO 23, Partizanu 21 poen! Sada je POTPISAO za osmostrukog šampiona Evrope!

Podeli vest

Košarkaš Mege Samoson Ružencev nastavlja karijeru u moskovskom CSKA, potvrdio je njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović

Ruski košarkaš će potpisati dvogodišnji ugovor sa vicešampionom VTB lige, uz opciju nastavka saradnje na još dve godine.

Ružencev je prošlog leta stigao u Megu sa Univerziteta na Floridi. U debitantskoj sezoni u ABA ligi je postizao skoro sedam poena po meču uz tri skoka.

 

Sa Megom je stigao do plej-ofa regionalnog takmičenja, kao i do polufinala KLS-a gde su posle tri meča ispali od branioca titule Crvene zvezde.

Ružencev je skrenuo pažnju, pošto je u drugom duelu ubacio Zvezdi 23 poena, dok je tokom ABA lige Partizanu u januaru "ispalio" 21 koš, a Budućnost počastio sa 20 poena.

- Bila je ovo sjajna godina za Megu i mene. Došao sam iz tima gde nisam puno igrao, bio sam i povređen na početku sezone, pa kada se pogleda sve to i sve što smo zajedno postigli, sigurno je da sam prezadovoljan. Hvala puno svim saigračima, stručnom štabu i upravi kluba na pruženoj šansi i posvećenom radu. Odlazim iz kluba kao bolji igrač, ali i kao bolji čovek, a Mega će uvek imati posebno mesto u mom srcu - rekao je Samson Ružencev po potpisu ugovora.

Foto: Starsportphoto

Samson Ružencev u meču sa Zvezdom

Ovakav transfer ne treba da čudi s obzirom na to da su ruski i beloruski timovi izbačeni iz kontinentalnih takmičenja, te teško da će moći da privuku zvučna imena iz inostranstva. Stoga se moraju okrenuti domaćim košarkašima.

- Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanje - istakao je prvi čovek Armejaca Andrej Vatutin.

Ružencev je u polufinalu KLS-a protiv Crvene zvezde prosečno beležio 17 poena i šest uhvaćenih lopti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija