• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2022

08:10

OVO JE 5 NAJVEĆIH IZNENAĐENJA NA EVROPSKIM PRVENSTVIMA! Srbija je DVA PUTA na listi, ali nije POBEDNIK!

Pedja Milosavljević

Košarka

OVO JE 5 NAJVEĆIH IZNENAĐENJA NA EVROPSKIM PRVENSTVIMA! Srbija je DVA PUTA na listi, ali nije POBEDNIK!

Podeli vest

Reprezentacije Francuske i Španije igraće u finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u košarci, dok je Srbija svoje učešće završila bez medalje, eliminacijom u osmini finala od Italije

Na tekućem Evrobasketu dogodilo se pregršt iznenađenja, pa je veliki broj favorita ostao bez odličja. Zbog toga će večeras u meču za treće mesto domaćin Nemačka i Poljska odlučivati o osvajaču bronzane medalje, dok će novi šampion Evrope biti poznat posle meča Crvene furije i Trikolora.

Šokantno ispadanje Pešićevih Orlova u osmini finala od Azura, portal Basket News svrstao je u Top 5 najvećih iznenađenje na Evropskim prvenstvima u bliskoj prošlosti.

Tako se, recimo, na četvrtom mestu našao poraz Litvanije od Letonije (76:94) takođe u osmini finala Evropskog prvenstva, ali 2001. godine u Turskoj, na kom je tadašnja reprezentacija Jugoslavije na čelu sa selektorom Pešić osvojila zlato. U četvrtfinalu je Srbija savladala upravo Letonce, a potom Španiju  i domaćina Tursku.

Evrobasket 2005. godine održan je u četiri grada tadašnje Srbije i Crne gore, gde se očekivalo da će domaći košarkaši uzeti zlato u Beogradskoj areni. Umesto toga, viđen je istorijski debakl. Reprezentacija koju je vodio Željko Obradović  završila je takmičenje u osmini finala porazom od Francuske (84:81) u novosadskom Spensu, pa ga je Basket News stavio na treće mesto najvećih iznenađenja u novjioj istoriji Šampionata Starog kontinenta.

 

 

Trijumf Severne Makedonije protiv Litvanije (67:65) u četvrfinalu Evropskog prvenstva 2011. godine izabran je na drugo mesto najvećih iznenađenja u novijoj istoriji, dok je po mišljenju Basket News najveću senzaciju napavila Poljska na ovogodišnjem takmičenju, kada su u četvrfinalu izbacili aktulnog šampiona Sloveniju, predvođenu jednim od najboljih NBA košarkaša Lukom Dončićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija