• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2022

14:43

KANAĐANKE PRESLIŠALE JAPAN! Francuska se NAMUČILA sa Malijem! (FOTO)

Tanjug/AP

Košarka

KANAĐANKE PRESLIŠALE JAPAN! Francuska se NAMUČILA sa Malijem! (FOTO)

Podeli vest

Košarkašice Kanade savladale su Japan sa 70:56 u trećem kolu grupe B Svetskog prvenstva u Australiji

Nastavlja se nepobedivi niz Kanade na Svetskom prvenstvu u Australiji. Severnoamerička selekcija ipsala je i treću pobedu iz isto toliko kola na Mundobasketu, a danas je žrtva četi Viktora Lapenja bila selekcija Japana - 70:56!

Kanađanke su od samog starta diktirale igru i držale vođstvo. Posle prve deonice bilo je osam razlike, a do početka četvrte prednost je samo rasla. Pred poslednju četvrtinu Kanada je imala 22 poena prednosti, ali je Japan uspeo da ublaži poraz na krilima Okoje i Takade. 

Foto: Tanjug/AP

Najefikasnija na meču bila je Bridžet Karlton sa 16 poena i četiri skoka, a Šej Koli je dodala 11. Sa druge strane pomenuta Okoje je ubacila devet, Takada osam, te Hirašita svega sedam. 

Nešto ranije Francuska je, teže nego što se očekivalo, izašla na kraj sa selekcijom Malija. Afrikanke su se držale u utakmici sve do poslednjeg perioda. Ipak, Sika Kone nije mogla sama iako je meč završila sa po 18 poena i skokova - 74:59!

 

Standings provided by SofaScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija