• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

13:37

ORLOVI U VELIKOM PROBLEMU: Pešić otkrio na koje igrače ne može da računa u kvalifikacijama!

Starsportphoto

Košarka

ORLOVI U VELIKOM PROBLEMU: Pešić otkrio na koje igrače ne može da računa u kvalifikacijama!

Podeli vest

Nemanja Nedović neće igrati za reprezentaciju Srbije u predstojećim mečevima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali to nije jedini problem, jer je vrlo izvesno da će Orlovi morati bez Kalinića i Marinkovića

Srbija 11. novembra gostuje selekciji Velike Britanije, a onda će tri dana kasnije dočekati Tursku. Imperativ pobede postoji, jer mora da pobedi obe utakmice kako bi ustala u igru za plasman na Svetsko prvenstvo!

U ovom "prozoru"  Pešić, kao ni ostali selektori ne mogu da računaju na igrače iz NBA lige. Evroliga je pomerila neke utakmice kako bi olakšala igračima. Tu su igrači poput Nikole Kalinića, Vladimira Lučića, Vasilija Micića, Marka Gudurića, Ognjena Jaramaza...

Igrač Zvezde Nemanja Nedović neće igrati na predstojećim mečevima.

- Nedović je zamolio da propusti ovaj 'prozor', nije u potpunosti spreman, a kada neko nije u potpunosti fit, bolje je da ne igra i za njega i za reprezentaciju. Dobrić se povredio, nije teža povreda, videćemo, zahteva mirovanje, nadamo se da će se oporaviti - rekao je Pešić.

 

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

Pešić je najavio da možda neće igrati Marinković i Kalinić.

- Došli smo u takvu situaciju da i ovaj prozor koji je zahtevan, da ne možemo da računamo na većinu igrača koji su bili letos i na Eurobasketu. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, oni su nam izašli u susret. U tim momentima imaju svoje utakmice u Evroligi. Postojala je mogućnost da se odloži, ali se igra i u četvrtak i u petak. Španski klubovi nisu dozvolili svojim igračima, najverovatnije, nada postoji, ali najverovatnije Baskonija neće pustiti Marinkovića, Barselona Kalinića. Očekujemo da Micić dobije dozvolu, kao i Gudurić, Lučić i Jaramaz.

Foto: Starsportphoto

 

CSKA nije pustio Davidova.

- Sa najjačim timom i NBA igračima pobedili smo Grčku i Tursku i to nam danas daje šansu, sa drugačijim timom. Kako nama tako i ostalima. Pobedama možemo da ostanemo na putu plasmana na Svetsko prvenstvo sa timom od 24 igrača. Dodao bih da je situacija sa igračima CSKA iz Moskve bila jako dobra od starta. I Milutinov i Davidovac je trebalo da budu u timu. Kako je vreme odmicalo, dolazilo je do komplikacija sa odlaganjem mečeva VTB lige i konačan rezultat je bio da Davidovac ostane na spisku. Sve do juče smo pokušavali da realizujemo, neće biti moguće, pa ni Dejan neće biti u timu. Stavovi Barselone i Baskonije su jasni u njihovom interesu su i tu možemo da stavimo tačku - otkrio je Tarlać.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija