• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

19:00 >> 20:49

MUKA VELIKA, ALI SVE SE DOBRO ZAVRŠILO! "Orlovi" Karija Pešića uradili ONO ŠTO SU MORALI - POBEDILI BRITANCE! Nastavlja se trka za Mundobasket!

FIBA

Košarka

MUKA VELIKA, ALI SVE SE DOBRO ZAVRŠILO! "Orlovi" Karija Pešića uradili ONO ŠTO SU MORALI - POBEDILI BRITANCE! Nastavlja se trka za Mundobasket!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju 74:68 u 9. kolu I grupe kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Orlovi" su uglavnom vodili tokom cele prve četvrtine, ali i uprkos odličnoj odbrani nismo uspevali da se odlepimo. Loš šut obeležio je uvodnu deonicu, u kojoj smo čak u jednom trenutku dozvolili skromnoj selekciji sa Ostrva i seriju 7:0, da bi ubrzo došli u vođstvo. To je, srećom bilo kratkog daha, Jeremić, a pogotovo Jaramaz su u tim trenucima vodili Srbiju pa smo ovaj deo igre završili vođstvom.

U drugoj deonici nastavak mučenja. Slika gotovo identična onoj iz prve. Šut nikako nije hteo ekipu Svetislava Pešića, a Britanci su sver to koristili. Umesto da se odlepimo, ponovo smo dozvolili domačinu da nas stigne, izjednači i - povede. Na četiri razlike otišli smo samo pred kraj poluvremena i to trojkom Simanića. Nije to bila igra, tačnije, daleko je to bilo od igre kakva se očekuje od srpske košarkaške reprezentacije.

VELIKA BRITANIJA - SRBIJA 68:74 (20:21,14:17, 17:19, 17:17)

Hala: Vertu Motors Arena. Sudije: Marijus Čijulin, Fernando Kalatrava, Gintaras Mačijulis

VELIKA BRITANIJA: Olaseni 20, Vilijams 7, Mokford 2, Nelson 15, Šarma, Loter-Ogunleje 2, Vitl 7, Menzis 2, Elis, Vejlan 10, Anderson 3, Van Ostrum. 

SRBIJA: Jović, Jaramaz 6, Anđušić 14, Jeremić 3, Dobrić, Dangubić, Radanov 10, Simanić 8, Trifunović 3, Jagodić Kuridža 10, Mitrović 5, Ristić 15.

Treći period igre bila je najbolja deonica srpskih košarkaša.Sve je došlo na svoje trojkom Ristića, a onda i zakucavanja Radanova kada smo otišli na plus 6, a vrlo brzo i na 10 razlike, ali umesto da to budu trenuci odluke, domaći košarkašisu to istopili i napravili novu dramu.

Mučili se jesmo, ali smo uspeli da pokažemo da smo kvalitetniji i da smo zasluženo pobedili u Njukaslu što znači da plasman na Mundobasket i nije tako daleko, ali se i dalje gleda ka Istanbulu i eventuelnoj pobedi.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Ristić sa 15 poena i 11 skokova, 14 uz 5 skokova i 2 asistencije je imao Danilo Anđušić, a po 10 Marko Jagodić-Kuridža i Aleksa Radanov, 8 Boriša Simanić, a 6 poena i 5 asistencija Ognjen Jaramaz.

Što se tiče Britanaca, 20 poena i 7 skokova je upisao Gabi Olaseni, 15 poena, 6 skokova i 9 asistencija je zabeležio Luk Nelson, a Patrik Vejlan je meč završio sa 10 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

TOK MEČA

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ MEČA! Srbija je ostvarila važnu pobedu protiv Velike Britanije u nastavku trke za Mundobasket.

40. minut  - Vitl ipak pogađa! Drama u najavi! Istopila se naša razlika 70:68! JARAMAAAAAAZ slo prodor i pogodak 72:68! Nelson promašuje 6 sekundi pre kraja! Lopta za Srbiju!

39. minut - Vitl promašuje za tri, ali novi napad za Britaniju

38. minut - Faul na Mitroviću, srpski reprezentativac promašuje oba. Britanci u napadu, pa neće valjda sada drama! Srećom greši Nelson, krade Anđušić, ali i njemu Mokford. 

37. minut - Nelson promašuje, ali ni mi nismo ništa bolji. Isteklo je vreme za napad Kuridža je trebalo da šutira, umesto da asistira Radanovu.

36. minut - Jović ne pogađa, ali ispravlja to Ristić. U napadu poentira Anđušić, 12 njegov poen. Mic po mic i Srbija ide ka pobedi, sada smo na devet razlike

35. minut - Promašuje Nelson za tri, Anđušić ide napred. Ne pogađaju naši, ali je precizan Mokford - 66:61.

34. minut - Lepa akcija i zakucavanje Ristića 64:57. Odlična finta i koš Marka Jagodić Kuridže 66:59 

​33. minut - Vejlan pokušava i pogađa za tri! Simanić bi da uzvrati, ali ned pogađa i pravi potom faul u odbrani. 

32. minut - Ristić pogodio jedno od dva bacanja, odličan Anđušić u defanzivi. Prebrzo Ristić šutira ali aut je za Srbiju.

31. minut - Poeni Radanova na startu poslednje deonice. Greše Britanci, a onda 10 poen postiže Anđušić.

TREĆA ČETVRTINA

 

 

30. minut - Jaramaz i Simanić ne pogađaju, na drugoj strani je sviran faul Anđušiću. Olaseni oba puta precizan. Vodimo 57:51. Anđušić i Jeremić promašuju za tri. Kraj treće četvrtine. 

29. minut - Olaseni pogađa bacanja.

28. minut - Fauliran je Mitrović, i srpski reprezentativac pogađa oba bacanja 54:47. Odlična reakcija radanova u odbrani, kontra radanova i poeni iz kontre. "Orlovi" na plus 10 57:47.

27. minut - Sada je Anđušić siguran idemo na osam razlike!  - 52:44.

26. minut - Odličan Luka Mitrović u odbrani, Anđušić ne pogađa! Promašuju i Britanci, ovo su trenuci u kojima se lomi

25. minut - Radanov sjajno prolazi i zakucava 50:44 za Srbiju!

24. minut - Trojkaaaaaaa! Druga Ristićeva! "Orlovi" idu na plus 5 u Njukaslu - 45:40. Nelson sa linije slobodnih bacanja precizan.

23. minut - Nelson pokušava za tri, nije pogodio. Serija promašaja na obe strane.

22. minut - Radanov na liniji slobodnih bacanja. Oba puta precizan. Šest poerna Radanova 42:39.

21. minut - Kuridža poentira na početku drugog poluvremena, ali uzvraća Anderson trojkom - 40:37 za Srbiju.

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Simanić za triiiiiii! - 38:34 za Srbiju. Dobro se branimo. Super! Jaramaz greši pred sam kraj poluvremena. 

19. minut - Vilijams promašuje oba slobodna bacanja. Bori se Ristić, ali nema faula. Britanci u napadu. Vejlan promašuje, loptu hvata Simanić

18. minut - Sjajna kontra Srbije, Jeremić je povukao, a poenima završio Jagodić Kuridža 34:34. Promašuje Nelson, Ristić sjajan u skoku, faul nad Kuridžom. Polovičan je sa linije bacanja srpski rerezentativac 35:34.

17. minut - Trifunović promašuje za tri, ali zato Vitl na drugoj strani pogađa uz faul - 34:32 za domaće. Odličan prodor vTrifunovića, ali nema koša. 

16. minut - Brz je Luk Nelson i raspoložen. Velika Britanija ponovo vodi 31:29, ali Ristić pogađa za tri i Srbija sad vodi - klackalica 32:31.

15. minut - Mitrović ne pogađa posle asistencije Trifunovića.  

14. minut - Siguran pod košem Džordan Vilijams. Novi izgubljen napad, novi poeni Vilijamsa - nrešeno je 29:29.

13. minut - Anđušić promašuje za tri, ali i Britanci greše. Trifunoviiiić pogađa, strašna trojka 29:25 za nas. 

12. minut - Ne koristimo dobru igru u odbrani. Simanić nije bio precizan, Mitrović pravi faul u napadu. Prvi poeni za Menzisa na drugoj strani.

11. minut - Simanić pogađa, a onda i Vejlan 24:23 vodi Srbija, pa opet sjajni Simanić koš pod faulom. Promašuje bacanje, nema veze idemo dalje - 26:23. 

 

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Sjajna akcija i poeni Jaramaza, 21:18, promađuje Anđušić. Sjajno zakucavanje Andersona za kraj prve četvrtine. Srbija vodi 21:20.

9. minut - Anđušiiić ovo su njegovi trenuci. Idemooooooo, vode "orlovi"

8. minut - Prvo vođstvo domaćih Nelson i serija 7:0 14:12! Jaramaz pogađa, pa krade loptu, asistitra Anđušiću koji pogađa 17:14 za Srbiju.

7. minut - Jaramaz preko ruke za tri poena promašuje. 

6. minut - Jeremiiiiiić trojka uz faul - 12:7 za goste. Nismo iskoristili napad, a onda trojka Vilana  za Veliku Britaniju 12:10.

5. minut - Poeni za Britance. Precizan je Jović, a onda i Nelson. 

4. minut - Prodor i pogodak Luka Nelsona 4:2 za našu selekciju. Jović promašio, ali Jagodić Kuridža pogađa uz faul. To! Pogađa i bacanje. Vodimo na startu

3. minut - Pogađa Radanov oba slobodna bacanja. Vitl je nagazio aut liniju, nova prodata lopta Britanaca. Isticalo je vreme Jović morao da šutira, težak promašaj, 

2. minut - Odlična reakcija Jeremića u odbrani, pokušava iz teške pozicije za tri poena, nije bio precizan. Gradi Radanov poziciju, faul za Andresona. 

1. minut - Prvi napad za Srbiju, Jeremić pravi faul, lopta za domaće. Olaseni nije bio precizan, Jović ne pogađa, ali ispravlja Dušan Ristić - 2:0 za "orlove".

UŽIVO

 

Standings provided by Sofascore

 

19.59 - U odnosu na Evropsko prvenstvo održano ovog leta, u timu Srbije su samo trojica igrača: Ognjen Jaramaz, Marko Jagodić Kuridža i Dušan Ristić. Britanci će igrati sa osmoricom iz sastava koji je nastupao na Evropskom prvenstvu.

19.55 - U toku je izvođenje himni utakmica uskoro počinje.

19.30 - Selektor naših košarkaša Svetislav Pešić ovako je najavio meč sa Velikom Britanijom:

- Radi se o ekipi koja je uigrana. Svi su na okupu, svi će nastupiti, prema našim informacijama. Igraju u dvorani u Njukaslu, tamo su pobedili Tursku, a kada smo kod Turske... Kada smo igrali sa Grčkom pred 20 hiljada gledalaca, te večeri jer Letonija pobedila Tursku koja je bila kompletna, sa 28 razlike. Belgija je pobedila šampiona Evrope, pobeđivali su i druge ekipe. Moramo da znamo gde smo. To su realnosti. Imaćemo tešku utakmicu u Britaniji. Nadamo se da će momci koji su u procesu da će biti zdravi, jer ako si zdrav onda možeš da daš maksimum. Manje-više, to je to

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog utakmice Velika Britanija - Srbija na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Pod hitno zabraniti upotrebu slogana: Srbija je zemlja košarke. Bila nekad, kao deo jedne ili druge Jugoslavije. Ovo večeras je najgora reprezentacija u istoriji srpske košarke. Ali, kol'ko se ulaže...dobro je i ovo. Svi kupuju gotove igrače, u stvari svi peru prljavi novac kroz kupovinu stranaca. Više nikog ne interesuje stvaranje mladih igrača. Pod hitno oterati Čovića i Mijailovića iz srpske košarke.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17