• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2022

23:04

RAČUNICA JE JASNA! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto

Košarka

RAČUNICA JE JASNA! Evo šta je Srbiji potrebno za plasman na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Posle pobede Srbije nad Velikom Britanijom 76:84 u 9. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mnogo je lepši pogled na tabelu grupe I.

Pobedom u Njukaslu, Orlovi su na tabeli preskočili selekciju Belgije, koja ima bolji međusobni skor u duelima sa Pešićevom ekipom, što može na kraju imati veliki značaj. Ukoliko Srbija ostvari trijumf u ponedeljak protiv Turske u Beogradu, ostvariće maksimalan učinak protiv ekipe Ergina Atamana, što bi nas odvelo na dve pobede više, uz bolji međusobni skor, tako da ni oni ne bi imali šanse da nas prestignu na tabeli.

Takođe, trenutno bolji međusobni skor imamo i od selekcije Grčke, što nas dovodi do toga da se Orlovi u ovom momentu nalaze u veoma dobroj poziciji. Ipak, naredni meč sa "helenima" je još daleko, tek u februaru naredne godine, pa su kalkulacije sa ekipom Dimitrisa Itudisa još uvek prilično daleka stvar.

Standings provided by Sofascore

Suština je i dalje ista - sve pobede nas sigurno vode na Mundobasket, samo je sve izglednije da bi nas i jedan eventualni kiks odveo na najveću svetsku košarkašku smotru. Najbitnija stvar je sada, naravno, predstojeća utakmica sa Turskom, a svakako će pogled "orlova" biti usmeren i prema rezultatima selekcije Belgije, koji direktno mogu označavati da li ćemo imati pravo na još koji kiks.

Košarkaška reprezentacija Letonije u devetom kolu grupe I kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo ubedljivo je na Kritu pobedila domaćina Grčku rezultatom 80:60 i prvi put u istoriji plasirala se na završni turnir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija