• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

12:00

RAŽNATOVIĆ DONEO MILIONE MICIĆU! Razlaz šokirao košarkaški svet, a ništa nije nagoveštavalo KRAJ saradnje!

printscreen

Košarka

RAŽNATOVIĆ DONEO MILIONE MICIĆU! Razlaz šokirao košarkaški svet, a ništa nije nagoveštavalo KRAJ saradnje!

Podeli vest

Jedan od najboljih koraškarkih agenata na svetu Miško Ražnatović i Vasilije Micić, čovek koji u svojoj riznici ima dvostruku MVP titulu Fajnl fora Evrolige, okončali su saradnju.

Poznati menadžer Miodrag Ražnatović prošle godine govorio je o karijeri Vasilija Micića i jednom detalju u njegovim ugovorima uz pomoć koga je uspeo da mu omogući sjajne transfere. Mnoge je iznenadila informacija da je sada došlo do razlaza. Ipak, veruje se da je prelomila želja za odlazak u NBA ligu.   

Njega će od sada predstavljati renomirana agencija Vaserman, prenosi "HoopsHype". Pomenuta agancija zastupa reprezentativac Srbije i asa Atalante Bogdana Bogdanovića, dok je u njoj i Aleksandar Rašković, jedan od najmoćnijih ljudi evropske košarke.

Micić je član Anadolu Efesa, a i ovog leta ima opciju da ode u NBA ligu, a pravo na njega i dalje ima Oklahoma Siti Tander.

Prema poslednjim informacijama, Vasilije Micić zarađuje 3,3 miliona po sezoni, ali se sa bonusima taj broj povećava na nešto manje od četiri miliona. Bonuse koje Micić zarađuje donose priznanja koja dobija. Osvojio je dve uzastopne titule Evrolige, osvojio dva uzastopna priznanja MVP-a završnog turnira, priznanje za najboljeg strelca i priznanje za MVP-ja regularnog dela sezone 2021. godine.

Foto: Starsportphoto©

 

No, vratimo se na priču oko Micićevog uspeha, koju je Miško Ražnatović otkrio na tribini "Pravila igre" na Pravnom fakultetu u Beogradu o pravnim aspektima ugovora svojih igrača. 

- Jedan od najinteresantnijih primera meni je jedan od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku Vasilije Micić. On u jednom trenutku karijere u Crvenoj zvezdi nije bio dovoljno dobar i karijera je posle Mege i Bajerna bila u jednoj silaznoj putanji. Ja sam mu predložio da okrenemo novi list, da ode u neki manji klub gde će da ima veliku minutažu - počeo je Ražnatović, a onda ispričao kako je prvi put odveo svog klijenta u Tursku. 

Foto: Starsportphoto

 

- Taj klub je bio Tofaš iz Burse i došli smo u situaicju da oni hoće da daju ugovor mladom igraču, glupo im je bilo da mu daju ugovor na godinu dana pa da on samo ode, a opet nisu bili sigurni u njega. Ja sam se složio i napravili smo ugovor na dve godine uz mogućnost da Vasilije Micić izađe iz ugovora posle godinu dana uz simbolično obeštećenje od 50.00 evra! Njima je bilo jako krivo i bili su tužni posle te sezone jer je on odigrao fenomenalno. Mi smo spremili 50.000, poslali pismo i bili smo spremni za novi, veći klub. Taj novi veći klub je bio Žalgiris. Oni su opet rekli da nisu sigurni dovoljno da mu daju zatvoreni dvogodišnji ugovor. Rekli su da se boje obaveza jer prvi put dolazi u Evroligu da bude nosilac i ja sam uradio isto. Potpisali smo ugovor i Micić je posle te sezone je mogao da izađe iz ugovora za 100.000 dolara. Na kraju sezone Žalgiris je otišao na F4 i Žalgirisu je bilo krivo što nisu više verovali u njega. Poslali smo pismo, platili smo 100.000 dolara i krenuli smo dalje.

Foto: Starsportphoto

 

Ni u Efesu nisu verovali u Vasu...

- Potpisali smo za Efes, dobili znatno veći ugovor... Ipak rekli su da je on ruki na najvišem nivou i da nisu sigurni da mogu da mu daju toliki novac u klubu koji želi da osvoji Evroligu. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa otkupnom klauzulom od 100.000 evra i desilo se isto! On je postao najbolji igrač u Evropi i njegova vrednost nije više bila ona koju je imao u ugovoru. Ja sam im rekao da ćemo mi izaći iz ugovora ako njegovu cenu iz ugovora ne usklade sa njegovom tržišnom cenom. Naravno oni su to uradili, da ne govorimo o iznosima, ali solidan broj nula se tu pojavio - otkrio je Ražnatović. 

Poslednja zajednička fotografija nastala je na proslavi Vasinog 29. rođendana, kada je Efes gostovao Barseloni.

 

 

Inače, u junu 2021.  novinar uglednog "Eurohoops-a" objavio je da Efes za Vasu sprema ugovor kakav nije viđen u istoriji evropske košarke.

- Anadolu Efes vodi veliku borbu da zadrži Vasilja Micića u Evropi, nudeći mu jedan od najboljih ikad ugovora u istoriji evropske košarke. Još nema odgovora srpskog čuvara, ali u klubu vlada optimizam oko njegovog ponovnog potpisivan - napisao je tada on.

 

 

Nekoliko dana kasnije, novinar koji prati dešavanja u svetu košarke, Nemanja Žorić, objavio da je Micić dobio 16,65 miliona evra za ceo ugovor od Efesa! Bilo kako bilo, sjajni uslovi za košarkaša u Evropi. Da li se Vasa sada odlučio za SAD, ostaje da se vidi...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija