• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2023

12:13

LOŠI REZULTATI MU DOŠLI GLAVE! Cedevita Olimpija smenila Golemca, ekipu vodi Alilović

Starsportphoto

Košarka

LOŠI REZULTATI MU DOŠLI GLAVE! Cedevita Olimpija smenila Golemca, ekipu vodi Alilović

Podeli vest

Košarkaški trener Jurica Golemac neće više voditi Cedevitu Olimpiju, saopšteno je iz kluba. Do izbora novog trenera ekipu će voditi Miro Alilović.

Golemac je smenjen nakon serije rezultata kojima uprava nije bila zadovoljna. Ekipa iz Ljubljane nalazi se na četvrom mestu ABA lige, sa skorom od 14 pobeda i šest poraza, ali to nije ono čemu teži. Uz to, Cedevita Olimpija je poslednja u grupi A u Evrokupu posle 15 odigranih kola, sa samo tri pobede uz 12 poraza. Do izbora novog trenera ekipu će voditi doskorašnji asistent smenjenog trenera, Miro Alilović.


Jasno je bilo da je promena neophodna, kako bi se tim trgao iz letargije sa ciljem da počne da ostvaruje bolje rezultate. Direktor kluba Davor Užbinec zahvalio je Golemcu na svemu učinjenom u prethodnom periodu.

- Golemac je imao puno poverenje kluba, ali loše partije i rezultati u poslednje vreme su nam govorile da stvari ne funkcionišu onako kako bi trebalo. Zahvaljujemo mu na saradnji, radu i energiji koju je doneo kao trener. Verujemo da je pred njim lepa i uspešna trenerska karijera i želimo mu sve najbolje u karijeri i životu - rekao je Užbinec.

Golemac je tim iz Ljubljane preuzeo u januaru 2020. godine, kada je nasledio Slavena Rimca. Za to vreme osvojio je dve titule u Sloveniji i dva kupa kao i tri Superkupa, dok mu je najveći uspeh u ABA ligi bilo polufinale. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija