• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2023

11:01

BORBA ZA VRH I OPSTANAK! Sve neizvesnije u KLS!

Ivica Veselinov

Košarka

BORBA ZA VRH I OPSTANAK! Sve neizvesnije u KLS!

Podeli vest

Sezona u Košarkaškoj ligi Srbije ulazi u više nego uzbudljivu završnicu. Pred poslednja tri kola velika borba se vodi u vrhu tabele, ali i za opstanak.

Kao retko kada pre, na konačan rasplet će se čekati do poslednjeg kola. Za dva mesta koja vode u ABA 2 ligu konkuriše šest ekipa. Osim Zlatibora i Spartaka koji su na deobi prvog mesta sa skorom 20-7, za prolaz u regionalno takmičenje konkurišu još Vojvodina, Metalac, OKK Beograd i Dinamik. Takođe, prvih pet ekipa izboriće učešće u Superligi.

- KLS je jača ove godine nego prošle. Rezultati u poslednjih par kola, gde su ekipe iz donjeg dela tabele, recimo Novi Pazar, Kolubara ili Dunav, dobijali ekipe iz vrha, pokazatelj su toga da je liga dosta ujednačena i da sve ekipe imaju kvalitet. Napredak je evidentan i to treba konstatovati. Mi se nadamo se da ćemo po povratku iz Domžala za poslednjeg turnira ABA 2 lige, u Čajetini, pred punom halom ostvariti pobedu koja će nam doneti titulu -  ocena je Strajina Nedovića, trenera Zlatibora, koji ističe:

KLS je i ove sezone promoviosao i značajan broj veoma mladih i vrlo talentovanih igrača, poput Milijaševića iz Dinamika, Dušan Radosavljević iz Mladosti i Nikole Topića, koji je posle  birokratske zavrzlame iz Crvene zvezde završio u OKK Beogradu gde je dobio priliku da skuplja dragoceno iskustvo u seniorskoj konkurenciji. Isti slučaj je i sa mladim arbitrima, koje su šira javnost i ljubitelji košarke mogli da upoznaju i na delu vide na velikoj sceni u završnici Kupa Radivoja Koraća, gde su po opštoj oceni odlično obavili svoj posao. Sve to je doprinelo i da se publika vraća u dvorane, a najbolji primer je Subotica, gde je u meču protiv Zlatibora na tribinama bilo više od  tri hiljade gledalaca.

I trener Dunava Mitar Ašćerić smatra da je KLS svake godine sve jača. Tim iz Novih Banovaca je u krugu klubova koje se bore za opstanak, zajedno sa ekipama Čačka 94, Slobode, Zdravlja, Novog Pazara i Kolubare.

- Svake godine je sve bolje. U ovoj sezoni smo imali i mnogo mladih ekipa, što je dosta važno. Izdvojio bih OKK Beograd i Dinamik koji igraju sa jako mladim igračima i ti momci su vredni pažnje. Igraju pravu modernu košarku. To je jako lepa stvar. Tu je i Sloboda, koja prosečno gledano ima najmlađu ekipu, ali je zapala u krizu rezultata - napominje Ašćerić.

On je dodao i da kvalitet utakmica prati i začajno pobiljšanje kvaliteta same organizacije takmičenja, kao i suđenja. U prilog tome govori i podatak da je KLS prva liga u čitavom regionu koja je uvela IRS (Instant Riplej Sistem), ali i određene finansijske olakšice za klubove, koje su najavljene i u budućnosti.

- Pre dve godine promenio se i direktor Lige, posle mnogo vemena došli su i neki sponzori. Ali, progres je proces koji zahteva i vreme. Postoji još stvari koje bi mogle da se urade kako bi se na neki način pomoglo klubovima. Ukoliko klubovi uspeju da naprave bolje ekipe i takmičenje će biti još bolje i mislim da polako idemo ka tome – poručio je Ašćerić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija