• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

07.06.2023

16:08

PREOKRET! Igraće Zvezda finale ABA lige

Starsportphoto©

Košarka

PREOKRET! Igraće Zvezda finale ABA lige

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraće finale ABA lige, ubeđen je predsednik tog takmičenja Đorđije Pavićević. Branilac titule regionalnog šampiona trebalo bi 12. juna da počne finalnu seriju protiv večitog rivala Partizana, koji je preksinoć savladao Cedevita Olimpiju u odlučujućem meču polufinala.


Problem je što je Crvena zvezda pre nekoliko dana objavila saopštenje za javnost u kojem je navedeno da crveno-belima ne pada na pamet da igraju završnicu ABA lige sve dok se ne okonča finale Košarkaške lige Srbije. Prema rasporedu utakmica koje je objavila KLS, Zvezda najranije 16. juna može da završi obaveze u domaćoj ligi.


S druge strane, trener košarkaša Partizana Željko Obradović odmah posle pobede nad Cedevita Olimpijom poručio je da ekipu sprema za prvi meč finala za 12. jun.
 

Partizan: Niko nas nije obavestio o tome


Spremamo se za finale ABA lige kao da će početi 12. juna, nemamo nikakvu drugu informaciju, rečeno nam je juče iz Partizana.

- Izborili smo finale, znamo za kada je zakazano, porva utakmica biće 12. juna i za nju se spremamo. Sve ostale spekulacije nas ne zanimaju - rečeno je iz Partizana.

Rukovodstvo ABA liga pokušava neformalnim razgovorima da reši potpuni haos, a prvi čovek regionalnog takmičenja Đorđije Pavićević u izjavi za Informer kaže da će termini ipak biti promenjeni, da će biti postignut kompromis i da će se Zvezda na terenu boriti da odbrani trofej.


- Čuo sam se i sa Nebojšom Čovićem i sa Ostojom Mijailovićem. Ja se ne ljutim ni na koga, svako od njih brani interese svog kluba. Ipak, svima su činjeni manji ili veći ustupci tokom sezone, pa sad neka svako od njih napravi ustupak. Pomerićemo malo termine, za koji dan kasnije, kako bi oba kluba pristala da igraju finale. Velika bi šteta bila da neko neće da igra, jer je ulog mesto u Evroligi. Neće se niko kockati, pa da bez borbe izgubi takvu privilegiju. Ubeđen sam da će Crvena zvezda pristati da igra finale - jasan je Pavićević.
 

Čović: Sve je već rečeno

Sve što imamo rekli smo u dopisu upućenom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću 27. maja ove godine, rekao je Nebojša Čović za Informer.

- Nemam ništa da dodam. Sve smo rekli u dopisu ABA ligi i direktoru Vojinoviću. Svako ko je dobronameran, može da pročita šta tamo piše - poručio je Čović. 



Još 19. juna prošle godine ABA liga je imala utvrđen kalendar za narednu sezonu. Međutim, nije ga se pridržavala i takmičenje je prolongirano. Pavićeviću je žao što se nisu držali utvrđenih termina, jer onda ne bi bilo nezadovoljnih strana.

- Pogrešili smo što se nismo držali utvrđenog kalendara sa početka sezone, jer se onda ova situacija ne bi desila. Ali hteli smo da izađemo u susret klubovima kad je neko nešto tražio. Takmičenje se prolongiralo i došli smo u situaciju da se Crvena zvezda ljuti. Rešenje se mora naći već danas. Direktor Milija Vojinović iz najbolje namere je pomerao neke termine, a upozoravao sam ga da bi ovako nešto moglo da se desi - zaključio je Pavićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 9 meseci

AHAHHAHAHAHHAHAHA PA COVICU KOGA TI ....HHAHAHAH TOLIKO O RECI KOJA SE DA OD ZVEZDE ...DA JA KAZEM DA NECU DA IGRAM PA NEMA TE SILE KOJA BI ME NA TO NATERALA ,SAMO STO JE COVIC FUNJARA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59