• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.06.2023

18:13

NOVI KORAK! Zakazan hitan sastanak KLS i ABA lige!

Starsportphoto

Košarka

NOVI KORAK! Zakazan hitan sastanak KLS i ABA lige!

Podeli vest

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin uputio zvaničan dopis na adresu ABA lige za održavanje hitnog sastanka na kojem bi se postigao dogovor oko termina odigravanja finalnih mečeva ova dva takmičenja.

Datumi kada će se igrati utakmice koje rešavaju prvaka Srbije i regionalnog takmičenja još nisu jasno definisani. Tačnije, postoji nesaglasnost finalista oko termina koji se preklapaju.

Rukovodstvo ABA liga pokušava neformalnim razgovorima da reši  situaciju, a to je danas potvrdio i prvi čovek ABA lige Đorđije Pavićević. 

- Čuo sam se i sa Nebojšom Čovićem i sa Ostojom Mijailovićem. Ja se ne ljutim ni na koga, svako od njih brani interese svog kluba. Ipak, svima su činjeni manji ili veći ustupci tokom sezone, pa sad neka svako od njih napravi ustupak. Pomerićemo malo termine, za koji dan kasnije, kako bi oba kluba pristala da igraju finale. Velika bi šteta bila da neko neće da igra, jer je ulog mesto u Evroligi. Neće se niko kockati, pa da bez borbe izgubi takvu privilegiju. Ubeđen sam da će Crvena zvezda pristati da igra finale - jasan je bio Pavićević.

Zbog trenutne situacije, iz KLS su preložili sastanak sa čelnicima ABA lige kako bi se našlo pravo rešenje.

"Košarkaška Liga Srbije Vas poziva na hitan sastanak koji bi se održao u četvrtak 08.06.2023. godine, kako bi zajedničkim snagama usaglasili termine finalnih utakmica Superlige Srbije i ABA lige. Kao što znate, termini finalnih utakmica Košarkaške Lige Srbije i ABA lige se delimično preklapaju, i ovim putem želimo zajedničkim dogovorom da dođemo do optimalnog rešenja i usaglasimo termine, kako svi ljubitelji košarke u Republici Srbiji i regionu, ne bi ostali uskraćeni za finala nacionalne lige Srbije, ali i regionalne lige u kojoj će igrati dva kluba iz Republike Srbije.Očekujemo Vaš hitan odgovor i smatramo da bi kompromisom i dogovorom došli do rešenja koje ne bi odlučivalo šampiona van terena, već isključivo na terenu, i ne bi nanelo nenadoknadivu štetu obema ligama" piše u dopisu KLS, čiji predlog je prihvaćen od strane čelnika ABA lige.

Podsetimo, prvobitno je prvi meč finala Superlige planiran da se odigra 10. juna, drugi 13. juna i treći 16. juna. Ako se polufinale završi 9. juna, početak finala bio bi 12. juna, drugi meč bi se igrao 15. juna, a treći 18. juna. 

Po  kalendaru ABA lige finale je zakazano za: 12, 14 i 17. jun, a eventualne četvrta i peta utakmica bile bi na programu 19. i 22. juna


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!
Politika

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!

Veliki deo javnosti su iznenadili objavljeni dubrovački istupi Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora novosadskog univerziteta, koji su odisali neskrivenom mržnjom prema državi u kojoj se, došavši iz druge sredine, našao i nalazi svoje uhljebljenije, kao i patološkom mržnjom prema većinskom narodu u toj državi, i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Možda toga iznenađenja ne bi bilo, da je naša javnost, na neke ranije izjave istog kreatora (ili zvučnika?), reagovala oštrije i kazala: dosta je sada, prešao si meru, ako ti ne valja ovde – put pod noge, tamo odakle si došao ili bilo gde drugde!

19.03.2024

09:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59