• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.05.2024

13:05

Zvezda - Partizan, drugi čin finala: Vreme je da se ova dva igrača probude!

Starsportphoto

Košarka

Zvezda - Partizan, drugi čin finala: Vreme je da se ova dva igrača probude!

Podeli vest

Nakon dvosatne drame u ponedeljak veče i odmora juče, vreme je za novi dvoboj Crvene zvezde i Partizana! Crveno-beli večeras (19.30, Arena 1 premijum) u "Pioniru" dočekuju crno-bele u drugom meču finala ABA lige i ishod tog duela daće nam odgovor koja ekipa je bliža osvajanju titule na Jadranu!

Ekipa Janisa Sferopulosa slavila je u ponedeljak posle nezapamćene drame sa 85:82, a utakmicu je rešio Dejan Davidovac sa četiri od četiri pogođena slobodna bacanja.

Večerašnji okršaj mogao bi da bude verovatno ključni za titulu. Ako Zvezda pobedi i povede 2:0, imaće ogromnu prednost koju nikad niko nije dostigao u regionalnom takmičenju. Crveno-beli bi eventualnim trijumfom značajno prišli osvajanju trofeja, pošto bi onda bili u prilici da nešto rasterećenije odigraju meč ili dva pred gostujućom publikom, jer je eventualna majstorica, ako dođe do nje, ponovo pred "delijama".

Sa druge strane, Partizan će svim silama pokušati da dođe do trijumfa, pošto pobeda pred Zvezdinom publikom mogla bi da donese crno-belima dve meč lopte u Beogradskoj areni, pred "grobarima". Kladionice smatraju da je u prednosti Crvena zvezda, i to ne blagoj, već značajnoj.

Nakon prvog duela utisak je da ni jedna, ni druga ekipa, nisu pokazale sve što znaju. Tu se, pre svega, misli na doprinos jako važnih i skupocenih igrača, koji su u prvom duelu pošteno rečeno - podbacili.

Foto: abaliga.com

Nemanja Nedović

 

Što se tiče Crvene zvezde, nema tog navijača koji nije bio besan na izdanje Nemanje Nedovića u prvom duelu. Nekadašnji reprezentativac Srbije pre dve godine došao je kao ogromno pojačanje na Mali Kalemegdan, ali već dugo ga prati taj epitet da naprosto nestane kada se igraju najvažnije utakmice.

On je u prvom duelu imao tu svoju rolu na startu treće četvrtine kada je nanizao sedam poena, ali je dobrano nervirao navijače sa "ciglama" u šutu za tri poena, odnosno nerezonskim prodorima, kada se zaletao na trojicu ili četvoricu igrača rivala, pa gubio lopte.

Nije samo on taj od koga se više očekuje večeras. Tu je i iskusni Litvanac Rokas Gedraitis, koji je nedavno u intervjuu za Informer rekao da se bori za ugovor i ostanak na Malom Kalemegdanu. Ako bude igrao kao u ponedeljak, ne treba da ga čudi ako mu se rukovodstvo kluba i trener Sferopulos zahvale na saradnji po završetku sezone. Više se očekuje i od Treja Tompkinsa, koji doduše nije mnogo ni igrao u prvom meču.

Sa druge strane, u ekipi Partizana sve oči biće uprte u najboljeg igrača ove sezone, Džejmsa Nanelija, kao i u kapitena Kevina Pantera. Ta dva igrača verovatno će doprineti poenima, što se od njih i očekuje, ali potrebna je pomoć još nekoga, ko bi mogao da bude "Iks" faktor u jurišu na brejk.

Navijači Partizana svakako bi voleli da to bude Zek Ledej, koji nije u šuterskoj formi, ali je u defanzivi i više nego dobar, a mnogo više se očekuje od Amerikanca Pi Džej Doužera.

Foto: Starsportphoto

Pi Džej Doužer

 

Plejmejker sa NBA iskustvom solidno je otvorio taj prvi meč u "Pioniru", postigao je četiri poena i tu stao. Na terenu je proveo 12 minuta, nanizao tri lične greške, pa je njegovo mesto kasnije zauzeo Džejlin Smit, koji se mnogo bolje pokazao. Osim Doužera, u Partizanu se sa pravom nadaju boljoj partiji i Frenka Kaminskog.

Iskusni centar prvi okršaj završio je sa četiri poena, uz čak četiri promašene trojke iz gotovo idealnih pozicija. Ako podigne formu, zajedno sa Doužerom, crno-beli imaju čemu da se nadaju u "Pioniru".

Meč je, kao što smo naveli, na programu od 19.30, a sudiće ga Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija