• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.06.2024

13:16

Partizan i Zvezda udareni po džepu posle haosa u finalu Superlige Srbije

ATA Images

Košarka

Partizan i Zvezda udareni po džepu posle haosa u finalu Superlige Srbije

Podeli vest

Košarkaška liga Srbije (KLS) kaznila je Partizan i Crvenu zvezdu posle skandaloznog finala Superlige Srbije.

Zvezda je osvojila titulu, jer je u prvom meču pobedila Partizan sa 89:88, dok je druga utakmica prekinuta u trećoj četvrtini, posle čega su crveno-beli “administrativnim putem” stigli do trofeja. Košarkaši Crvene zvezde koji su se prvi povukli sa terena su se potom vratili, a kada je prošlo 15 minuta i niko iz Partizana nije bio na parketu Zvezda je i zvanično postala šampion Srbije u košarci.

Trener crno-belih Željko Obradović suspendovan je na četiri utakmice u Superligi, kao i menadžer ekipe Luka Vulikić. Partizan je kažnjen sa ukupno 1.860.000 dinara za sedam stavki koje disciplinski sudija Bojan Veljković potpisao kao sporne. Partizan  će najviše koštati činjenica da se njegovi igrači nisu vratili na teren posle prekida (600.000 dinara) i isto toliko i nesportsko ponašanje gledalaca, te pražnjenje dvorane. Posebno se sa po 120.000 dinara crno-beli kažnjeni zbog vređanja porodica Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Nebojše Čovića. Kad je reč o prvoj utakmici, Partizan je kažnjen samo zbog toga što je zabranio kamermanu snimanje tajm-auta sa 60.000 dinara.

Foto: ATA Images

Detačlj sa večitog derbija

 

Zvezda je prošla bolje od Partizana. Moraće da plati 780.000 dinara za propuste u prvoj utakmici finala, dok su tri posebne kazne izrečene Milošu Teodosiću, Dejanu Davidovcu i Rokasu Giedraitisu. Zvezda je kažnjena sa 240.000 dinara zbog nesportskog ponašanja navijača, još po 120.000 dinara plaća zbog vređanja Zorana Savića i Željka Obradovića, sportskog direktora i trenera Partizana, a trojica košarkaša su sankcionisana sa po 8.400 dinara zbog tehničkih grešaka tokom dve utakmice. Takođe, 240.000 dinara Zvezda mora da plati jer su njeni navijači pljuvali i gađali sudije i ljuljali tunel za izlaz po završetku prve utakmice. Zvezda je kažnjena kao i Partizan, zato što je kamermanu zabranila snimanje tajm-auta.

"Kazne su donete nakon sporovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim pravilnikom 2023, koji je usvojila skupština UKKLS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija