• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

07:52

AMERIKA PRIČA O SBINU! Pokuševski oborio rekord, a ovo je uradio samo on od 2004. godine i Lebrona Džejmsa! /VIDEO/

NBA

AMERIKA PRIČA O SBINU! Pokuševski oborio rekord, a ovo je uradio samo on od 2004. godine i Lebrona Džejmsa! /VIDEO/

Podeli vest

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski opet je privukao pažnju, ovog puta u porazu svoje Oklahome od Toronta, koji je pobedio rezultatom 112:106

Aleksej Pokuševski je meč završio sa osam poena, sedam skokova, 5 asistencija i čak šest blokada! Nije ga  služio šut,  iz igre je šutirao 4 od 14, od čega 0 od 8 za tri poena, on je uspeo da uđe u istoriju najjače košarkaške lige na svetu, i to po broju blokada!

Foto: USA Today

 

Pokuševski je oborio rekord NBA lige sa 6 blokada, što je najveći broj za jednog rukija ove sezone, ali je i najviše ikada kada je u pitanju franšiza Oklahome. 

Pokuševski je tako prestigao Serža Ibaku, koji je poslednji ruki koji je uspeo da upiše pet ili više blokada na meču, što je bilo 14. aprila 2010. godine.

Foto: tanjug/AP Photo/Steve Nesius

 

Takođe, Pokuševski je prvi ruki od Lebrona Džejmsa još od 2004. godine, koji je na jednom meču imao više od pet poena, asistencija, skokova i blokada. 

Što se tiče ostalih srpskih košarkaša, Boban Marjanović opet nije ulazio na teren tokom meča između Dalasa i Sakramenta, gde su gosti slavili sa 121:107.

Luka Dončić je briljirao u Dalasu, sa 37 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

NBA, REZULTATI

 

Šarlot - Potland 109:101

Orlando - Hjuston 110:114

Toronto - Oklahoma 112:106

Dalas - Sakramento 107:121

LA Klipers - Minesota 124:105


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17