• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2021

08:13

BRUTALAN UGOVOR ZA SLOVENCA! Luki Dončiću 207.000.000 dolara od Dalasa!

NBA

BRUTALAN UGOVOR ZA SLOVENCA! Luki Dončiću 207.000.000 dolara od Dalasa!

Podeli vest

Sjajna vest za navijače! Luka Dončić produžiće ugovor sa Dalas Meveriksima

Mark Kjuban, gazda Dalasa, doleteo je u ponedeljak u Ljubljanu sa kompletnim rukovodstvom kluba i najvažnijim ljudima stručnog štaba, a uz to i sa ugovorom za Slovenca na čak 207 miliona dolara za pet godina.

 

Slovenac je postao prvi igrač kvalifikovan za ruki "supermaks" ugovor jer je već dva puta bio u idealnoj petorci sezone NBA lige. Posle samo tri sezone Dončić je jedan od najboljih igrača u NBA ligi sa prosekom od 25,7 poena, 8,4 skokova i 7,7 asistencija po meču.

Foto: USA Today

 

- Danas se ostvario moj san. Košarkaška igra mi je dala mnogo i odvela me na neverovatna mesta. Zahvalan sam i uzbuđen što ću ostati u Dalasu kao deo Meveriksa i cenim podršku navijača - izjavio je Dončić.

Dončiću su ugovor formalno predstavili čelni ljudi Dalasa, između ostalih trener Džejson Kid, živa legenda kluba Dirk Novicki i vlasnik Mark Kjuban koji su došli njemu "na noge" u Ljubljanu čim se vratio iz Tokija sa Olimpijskih igara.

Foto: USA Today

 

Najmlađi MVP u istoriji Evrolige predvodio je Real Madrid do titule šampiona Evrope 2018. u Beogradu. Potom je izabran kao treći pik na draftu i odmah bio ruki sezone u NBA.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija