• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2021

08:24

PRORADIO TANDEM DŽEJMS-ENTONI! Lejkersi srušili Klivlend!

Tanjug/AP

NBA

PRORADIO TANDEM DŽEJMS-ENTONI! Lejkersi srušili Klivlend!

Podeli vest

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Klivlend Kavalirse sa 113:101 i stigli do trećeg trijufa u sezoni

Uvodni porazi jasno su pokazali da će Los Anđeles Lejkersi imati puno problema u novoj sezoni bez obzira na ozbiljan roster koji na raspolaganju ima Frenk Vogel. Ipak, nakon dva debakla protiv Golden Stent Voriorsa i Finiks Sansa Jezeraši su uspeli da povežu nekoliko dobrih partija. 

Foto: Tanjug/AP

Sinoć su u "Stejpls centru" savladali Klivlend Kavalirs uz najbolju ovosezonsku predstavu Lebrona Džejmsa sa 26 poena, tri skoka i osam asistencija. Imao je "Kralj" večeras pravu podršku Karmela Entonija koji je stao na 24 koša uz sjajan procenat šuta (9/12 iz igre). 

Kavalirsi su sa druge strane imali ogromnih problema sa realizacijom, posebno kada je reč o spoljnim pozicijama. Katastrofalni procenti šuta za tri poena (12/34) skupo su koštali Klivlend, a jedini vredan pomena bio je Evan Mobli sa 23 poena. 

Za razliku od Lejkersa drugi tim iz Los Anđelesa, Klipersi, nisu bili uspešni tokom noću NBA ligi budući da su doživeli težak debakl na gostovanju Portland Treil Blejzersima - 11:92. 

Foto: Tanjug/AP

Ni brutalna partija Pola Džordža (42 poena) nije bila dovodljna Klipersima da izbegnu poraz ili bar debakl u Portlandu. Imali su domaći raspoloženog Damijena Lilarda, nadovezali su se Si Džej Mekolum, a kasnije i Jusuf Nurkić koji je za 22 minuta stigao do dabl-dabla (14 poena, 17 skokova). 

Najveći favorit za titulu ove sezone ekipa Bruklin Netsa nastavila je da igra po sistemu "toplo-hladno", a večeras su uz dosta muke u Njujorku uspeli da savladalu Indijana Pejserse sa 105:98. 

Foto: Tanjug/AP

Ponovo u sastavu nije bilo Kajri Irvinga i pitanje je hoće li američki plejmejker ikada više obući dres Bruklina, ali je posle dugo vremena Džejms Harden potsetio na igrača od pre tri sezone. Šuter Netsa je "zapalio mrežicu" i stigao do 29 poena, te po osam skokova i asistencija. 

Sa druge strane pokušao je bišvi as Denvera, Tori Kreg da režira iznenađenje, ali nije imao pravu podršku saigrača. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija