• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

07:49

OVO NISMO VIDELI 60 GODINA! Luka Dončić piše istoriju NBA lige!

USA Today

NBA

OVO NISMO VIDELI 60 GODINA! Luka Dončić piše istoriju NBA lige!

Podeli vest

Luka Dončić je vodio Dalad do pobede protiv Jute 103:100 i nastavio je da piše NBA istoriju

Dončić je meč završio sa 33 poena,  uz još 11 asistencija i pet skokova. Slovenac je postao tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da postigne preko 30 poena u svakoj od prvih sedam utakmica sezone. Prvi je još od Vilta Čembrlena iz sezone 1962/63, tako da čak 60 godina nismo videli ovakav slučaj u NBA ligi.

Čembrlenu je dva puta u karijeri pošlo za rukom da sa 30+ poena počne prvih sedam mečeva sezone, prvi put 1959/60 - kada je to učinio i Džek Tviman. Da bi postao igrač sa najviše uzastopnih mečeva sa 30+ poena, ipak će mu biti potrebno čudo. Čembrlen je pre 60 godina to uspeo na prve 23 utakmice sezone. Čini se da će taj rekord teško neko moći da obori.

 

Srpski igrači Nemanja Jović i Bogdan Bogdanović nisu ulazili u igru u pobedama Majamija nad Sakramentom 110:107 i Atlante nad Njujorkom 112:99. 

LA Lejkers savladao je Nju Orleansa 120:117. Rasel Vestbruk okončao je utakmicu sa 13 poena, devet asistencija i sedam skokova. Voker je bio najefikasniji sa 28 poena,Entoni Dejvis je imaodabl-dabl sa 20 poena i 16 skokova, dok je Džejms bio na pragu tripl-dabla sa 20 poena, 10 asistencija i osam završnih dodavanja. 

Sa druge strane je Zajon Vilijamson bio najefikasniji sa 27 poena (7as), dok je Si Džej Mekolum bio blizu tripl-dabla - 22 poena, devet skokova i osam asistencija. Jonasu Valančijunasu je nedostajao jedan poen za dabl-dabl (10 skokova).

 

 

 

NBA LIGA, REZULTATI

Klivlend - Boston 114:113

Majami - Sakramento 110:107

Njujork - Atlanta 99:112

Čikago - Šarlot 106:88

Hjuston - LA Klipers 101:109

Milvoki - Detroit 116:91

San Antonio - Toronto 100:143

Dalas - Juta 103:100

Portland - Memfis 106:111

LA Lejkers - Nju Orleans 120:111

 

Luka Dončić je vodio Dalad do pobede protiv Jute 103:100 i nastavio je da piše NBA istoriju

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija