• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2024

06:45

Srbin u istoriji NBA! Bogdan prvi rezervista koji je nadmašio 700 poena

Tanjug/AP

NBA

Srbin u istoriji NBA! Bogdan prvi rezervista koji je nadmašio 700 poena

Podeli vest

Los Anđeles Klipersi savladali su Atlantu u noći između ponedeljka i utorka sa 149:144.

Pobedničku ekipu predvodio je Kavaj Lenard, koji je ubacio 36 poena, od toga pet trojki. Pomogao mu je Džejms Harden i to dabl-dabl učinkom - 30 poena i 10 skokova). S druge strane, u ekipi Atlante Deandre Hanter se zaustavio na 27 poena, Tre Jang je imao 25a, a Dežonte Marej je dodao 21 poen.,

Naš Bogdan Bogdanović je postao prvi košarkaš ove sezone koji je po ulasku s klupe nadmašio marginu od 700 poena. Utakmicu je završio sa 16 poena i šest asistencija. Opet je bio na zadovoljavajućem nivou, pogodio je četiri trojke i nastavio impresivan niz, sad ima 59 vezanih utakmica u NBA ligi na kojima je pogađao makar jednom van linije. Dosad je ubacio 151 trojku, tri manje od timskog kolege Janga, što znači da je u tom parametru drugi na Istoku. 

 

 

Ni drugi Srbin koji se pojavio u NBA u noći između ponedeljka i utorka nije imao razlog za zadovoljstvo. Toronto našeg trenera Darka Rajakovića ubedljivo je poražen u Nju Orelansu 138:100.

Dalas je slavio kao gost protiv Filadelfije sa 118:102. Luka Dončić je postigao 19 poena uz osam skokova i tri asistencije, imao je tek 6/15 iz igre, odnosno 4/10 za tri poena, te 3/5 sa linije bacanja.  Kajri Irving je pored 23 poena, uz pet skokova imao i osam asistencija, a Džoš Grin 20 poena uz šest skokova i četiri asistencije. Kod Filadelfije, Keli Ubre Džunior postigao je 19 poena, Tobajas Heris je dodao 17, a Tajris Maksi 15 poena.

 

NBA LIGA

Utorak

Šarlot – LA Lejkers 118:124

Klivlend – Sakramento 136:‚10

Filadelfija – Dalas 102:118

Atlanta – LA Klipers 144:149

Bruklin – Golden Stejt 98:109

Nju Orleans – Toronto 138:100

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija