• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.05.2024

05:30

Konačno, Novak sve u lice sasuo Kirjosu! Čoveče, šta sam ti uradio?

EPA

Novak Đoković

Konačno, Novak sve u lice sasuo Kirjosu! Čoveče, šta sam ti uradio?

Podeli vest

Novak Đoković i Nik Kirjos imali su zanimljiv razgovor ove godine na Australijan openu, a naš teniser je prvi put progovorio o silnim provokacijama i uvredama koje je trpeo godinama od Australijanca.

Srbin i Australijanac su dobri prijatelji već nekoliko godina, ali nije uvek bilo tako. Nik je godinama vređao našeg tenisera, provocirao, govorio da Nole ima bolesnu potrebu da se svima dopadne.... 

- Bilo je malo nemirno, ali uvek sam mislio da je Novak fantastičan igrač - rekao je Nik o zategnutom odnosu sa Novakom tokom intervjua, koji je Australijanac tek sad objavio, pošto je Nole u njegovom podkastu gostovao u januaru.

Nik vređao Novaka

U razgovoru sa Kirjosom, Đoković je prvi put javno priznao da mu uopšte nije bilo jasno zašto se Nik tako ponaša prema njemu.

- Ne znam šta sam uradio da izazovem takvo tvoje ponašanje prema meni. Ali, bilo je zanimljivo pratiti to nekoliko godina. Deo mene je mislio "nemoj da odgovaraš, ne mešaj se" - iskren je bio Novak.

Nik je na to dodao:

- Ali uvlačio sam te u to.

Potom se desila nesrećna 2022. godina i Australijan open, kada je Nik pokazao da je veliki čovek. Stao je uz Đokovića kada su skoro svi bežali od njega, pošto su ga proterali iz Australije jer nije valcinisan protiv korone.

- Sve živo si radio, čoveče. Pomislio sam moraću da razgovaram sa njim, ne znam šta sam mu uradio, možda sam mu dosadan. Onda se pre dve godine dogodilo šta se dogodilo u Australiji, neću da pričam o tome sad. Imao sam težak period i ti si me branio. To mi je bilo veliko iznenađenje. Bio si jedan od malobrojnih kolega na ATP turu koji se javio i koristio svoj glas da me podrži i to ti neću zaboraviti. Od tog trenutka naš odnos se promenio.
 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Nik Kirjos, veliki prijatelji

 

Nik mu je poručio:

- Novače, uvek ću biti tu za tebe!

Prvi teniser sveta je potom pričao šta je za njega "dobar problem". 

- Odgovoriću na to pitanje na dva načina, jedan ozbiljan i jedan neozbiljan. Dobra nevolja je sve što kažete, a što otkriva vašu originalnost, nešto što je autentično za vas, a što vas može odvesti u probleme. Verujte mi, ja to dobro znam. A znaš verovatno i ti, Nik. Na kraju je najbitnije kako se osećate kada idete na spavanje i kada se budite. Kako sebe vidite u ogledalu. Ako ste pomireni sa onim što radite , ali i sa svojim grešakama, onda je to "dobra nevolja". To je put na kojem otkrivamo šta smo zaista, mislim da stalno evoluiramo. Treba biti blizak stvarima koje su vam važne i uz koje ste vaspitavani. To bi trebalo da izražavate bez obzira na to šta drugi misle.

Foto: REUTERS

Novak Đoković i Nik Kirjos

 

Nole se onda malo našalio sa Nikom, ali ga je pecnuo tamo gde ga najviše boli.

- Dobar problem je kada igram finale Vimbldona protiv tebe, Nik. Kada je 4:4 u trećem setu finala Vimbldona i ti serviraš, 40:0 je i dama na tribinama počne nešto da vrišti, iznervira te, ti izgubiš servis-gem i ja osvojim turnir.

Kirjosa i danas boli taj poraz. 

- Cenim što si to rekao, nisam mogao da spavam od te noći, ali hvala ti što si me podsetio da sam izgubio to finale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51