• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.10.2024

14:35

Sve otkriveno, Novak ima paklen plan! Mnogima se neće svideti

tanjug/ap

Novak Đoković

Sve otkriveno, Novak ima paklen plan! Mnogima se neće svideti

Podeli vest

Novak Đoković je redukovao broj turnira na kojima igra, a glavni razlog bi mogle da budu Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine, kaže iskusni stručnjak i bivši selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović.

Odustao je defintivno Novaka Đoković od mastersa u Parizu, a male su šanse da se pojavi i na Završnom masters u Torinu ukoliko obezbedi plasman. Ove godine imao je samo jedan cilj, zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i to je jedini trofej koji je osvojio.

Novak hoće u Los Anđeles

Pored toga je učestvovao na vrlo malo turnira, igrao je polufinale Australijan opena, mastersa u Monte Karlu, Ženeve, četvrfinale Rolan Garosa, poražen je u finalu Vimbldona i Šangaja. Želi da sačuva energiju, telo, zdravlje, a razlog bi možda mogle da budu Olimpijske igre u Los Anđelesu za četiri godine.

- Vrlo je specifično ovo što radi. Ulazite u rizik od povreda kada ne igrate, treba da budete pripremljeni. Ali, to je Novak, kako je mnoge granice pomerio, pomeriće i ovu. Redukovanje mečeva je mač sa dve oštrice. Možemo da mu poželimo sve najbolje. I tih nekoliko turnira godišnje koje bude igrao biće ga lepo videti. Možda sve ovo radi da bi izgurao do sledećih Olimpijskih igara gde misli da zatvori ciklus ili da uradi nešto u Dejvis kupu, da je to suština svega. Videli smo da je cela ova sezone ustvari bila priprema za Olimpijske igre i medalja. Možda je sledeći cilj Dejvis kup i tu ide tačka. Na znam šta je zacrtao, ne govori javno - kazao je za Informer Bogdan Obradović. 

Foto: AP PHOTO

Novak Đoković želi još jedno zlato na Olimpijskim igrama

 

Iako je odustao od mastersa u Parizu, možda će ipak biti među osam najboljih tenisera koji će izboriti vizu za Završni masters u Torinu, jer njegovi glavni konkurenti ne briljiraju.

- Žao je što ne igra, ali on je tako odlučio. Novak najbolje zna šta mu prija, šta mu ne prija. To je njegova odluka, ali mi je drago što je i dalje tu. Prisutan je, igra, a videćemo koliko i da li će igrati na Završnom mastersu. Trenutno ima mnogo logičnosti i nelogičnosti. Pričam trenerski, moraš da igraš neke mečeve da bi igrao najjači turnir na kraju sezone, što jeste smisao svega. S te strane nije dobro. Ali, s druge strane su energija, motiv, zdravlje... Novak najbolje zna šta mu je činiti. Rekao je i sam da će biti fokusiran najviše na grend slemove i na Dejvis kup. Da li će bukvalno da bude samo to, ne znam. Videćemo, biće vrlo posebno.

 

 Želim u Los Anđeles

Novak Đoković je odmah nakon osvanja zlata na Olimpijskim igrama nagovesti da želi da igra i u Los Anđelesu za četiri godine. Tada će imati 41. godinu, ali to je Novak, ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo u Americi.

 Želim da igram u Los Anđelesu, uživam da igram za svoju državu i biti deo ovog tima je... Sada se Viktor šali na račun mog kalendara i Los Anđelesa i misli, u redu, još četiri godine sa ovim momkom - izjavio je Novak pre nekoliko meseci, a to bi mu bile četvrte Igre u karijeri.

 

Verujte Đokoviću

Deluje da želi da sačuva energiju za Australijan open, na koji bi mogao da dođe bez ozbiljnog meča, posle tri meseca pauze.

- Videli smo Rafaela Nadala ranijih godina. Ne igra, bude poluotpisan, pa opet osvoji Rolan Garos. Radio je to i Rodžer Federer. Ne znam. Videćemo. Nole je toliko veliki, najbolji svih vremena, ne možete da mu ne verujete. Tu nema diskusije. Pripreme i mečevi troše snagu i energiju, Nole zna s čime raspolaže. Ili prekinete karijeru ili smanjite do te mere kao Novak. Sve redukujete da biste ostali da odigrate još neki meč. Ja ga vidim zdravog i pravog, dobro mi izgleda na terenu. Ipak, samo on zna kako se oseća i koliko ima snage i eneregije za te mečeve. Da li će biti spreman? Neće kao što je bio inače, morate da igrate mečeve, takav je sport.

S druge strane će ga čekati sve bolji Karlos Alkaraz i Janik Siner. 

- Mnogo su napredovali, njih pobediti je veliki izazov i prilično nemoguća misija. Biće još bolji i jači. Normalno je, Siner i Alkaraz su veliki izazov i favoriti na grend slemovima tokom narednih godina. S druge strane, Novak će biti godinu dana stariji i sa manje mečeva, priprema... Ovo sve umanjite, ovo povećate, pa matimatika Novaku ide u minus. Ali, opet je to Novak, koji razbija sva moguća pravila. Prelepo ga je videti na terenu - poručio je Obradović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Razotkrivena Marinikina i Đilasova sumnjiva organizovana grupa za malverzacije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Razotkrivena Marinikina i Đilasova sumnjiva organizovana grupa za malverzacije!

Danas je u stanju rastrojstva, Đilasova službenica, družbenica i potpredsednica SSP, Marinika Tepić objavila lažnu vest da je „razotkrivena sumnjiva organizovana grupa SNS za malverzacije“. Nesumnjivo je utvrđeno da ne postoji takva grupa SNS, ali je belodano utvrđeno da postoji Đilasova i Marinikina, SSP organizovana grupa za malverzacije. Evo spiska! Marinika, sve po spisku!

26.10.2024

17:01

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Izrael zapretio Iranu! Spremni su za napad, napravljena lista za odstrel!
pretnje

Izrael zapretio Iranu! Spremni su za napad, napravljena lista za odstrel!

Izrael je preneo upozorenje Iranu preko nekoliko trećih strana uoči svog raketnog udara na Islamsku Republiku u subotu, izvestio je Aksios, pozivajući se na tri anonimna izvora. Prema pisanju medija, Zapadni Jerusalim je nagovestio koje će ciljeve napasti, istovremeno upozoravajući Teheran da ne uzvrati.

26.10.2024

17:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija