• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

24.07.2024

09:49

Košarkaši spremni za juriš na zlato! Bogdanović i Milutinov složni: Uzbuđeni smo, svaki poen je bitan

tanjug

Olimpijske igre

Košarkaši spremni za juriš na zlato! Bogdanović i Milutinov složni: Uzbuđeni smo, svaki poen je bitan

Podeli vest

Košarkaši Srbije su se obratili javnosti pred put u Pariz, na Olimpijske Igre koje počinju za dva dana, dok će oni na teren dva dana kasnije, 28. jula kada će u prvom meču protivnik biti Sjedinjene Američke Države.

Sa puno optimizma "orlovi" kreću na takmičenje na kom su poslednji put bili 2016. godine, a tada su se naši košarkaši okitili srebrnom medaljom. Jedan od dva igrača koja su bila na poslednjem nastupu na OI je Bogdan Bogdanović, koji će za razliku od tad, sada biti u ulozi kapitena. 

- Nosim lepa sećanja odatle, ovo je novo takmičenje za nas, propustili smo prethodne igre u Tokiju. Od sastava koji je bio u Riju, sad smo tu samo Joka i ja. Svi smo uzbuđeni i spremni za ovo - započeo je Bogdanović.

Isitče naš košarkaš da je veoma važno da ekipa igra meč po meč, kao i da je svaka naredna utakmica najbitnija za reprezentaciju. 

Foto: tanjug

Bogdan Bogdanović

 

- Promenjen je sistem takmičenja, koš razlika igra važnu ulogu sada. Što se nas tiče, to nam ne menja pristup i način pripreme. Naša najvažnija utakmica je sledeća - podvukao je kapiten Bogdanović.

Prisutnima se pred polazak obratio i centar nacionalne selekcije, Nikola Milutinov koji je svestan da Srbija mora ući sa dozom opreza u duele sa Portorikom i Južnim Sudanom, pošto su obe reprezentacije pokazale zavidnu formu u pripremnom periodu.

Foto: tanjug

Nikola Milutinov

 

 

- Grupa nam je stvarno teška, svi timovi su pokazali koliko mogu u pripremnom preiodu. Južni Sudan je zamalo pobedio SAD, Portoriko je bio odličan u kvalifikacijama. Za Ameriku ne moramo ništa da pričamo. Potrebno je da budemo fokusirani na svakoj utakmici, nema lošeg protivnika, moramo biti fokusirani na cilj koji imamo. Svaki poen je bitan, što bolji plasman u grupi će nam doneti bolju poziciju u nokaut fazi. Svaki napad i akcija će biti bitni - izjavio je Milutinov. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik! (VIDEO)
Live TV

Da li Ukrajina ima keca u rukavu za pobedu u ratu? Svesni su da ni po čemu ne mogu da pariraju Rusiji, pa napravili poseban vojni ogranak! Evo u čemu je trik! (VIDEO)

Da li je zaista rat toliko surov? Nema sumnje da postoji velika država i vladari iz senke; njihovo prisustvo sve je transparentnije, ali jedine žrtve svih sukoba i ratova samo su civili. U francuskoj prestonici, dešava se haos. Pariz je pod opsadom. Oko grada je postavljena žica. Ljudi nemaju nikakve informacije i to stvara sve veću paniku. Jedan pripadnik Hamasa izjavio je da će krvave suze teći u Parizu jer Francuska pomaže Izraelu u ratu. Uživo u program javio se i novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je komentarisao situaciju na ukrajinskom frontu. Urednik "Srbija tajmsa" Antonije Kovačević javio se uživo u emisiju gde je kometarisao povlačenje Džoa Bajdena sa mesta predsedničkog kandidata.

23.07.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija