• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.07.2024

18:48

"Delfini" otputovali u Pariz po treće uzastopno zlato! Prvi cilj je četvrtfinale

oks.org.rs

Olimpijske igre

"Delfini" otputovali u Pariz po treće uzastopno zlato! Prvi cilj je četvrtfinale

Podeli vest

Aktuelni olimpijski šampioni, vaterpolisti Srbije otputovali su u Pariz na Olimpijske igre, gde će pokušati da stignu do trećeg uzastopnog zlata.

Šampioni iz Rija i Tokija u francusku prestonicu stižu u izmenjenom sastavu, jer je u međuvremenu došlo do smene generacija. "Delfini" rasterećeni i spremni su krenuli na najveću sportsku smotru, gde će im prvi cilj biti plasman u četvrtfinale, a onda će polako dizati formu i pokušati da napadnu novo odličje. 

Selektor Uroš Stevanović na put je poveo Nikolu Jakšića, Nemanju Ubovića, Savu Ranđelovića, Strahinju Rašovića, Viktora Rašovića, Petra Jakšića, Radomira Drašovića, Nikolu Dedovića, Miloša Ćuka, Dušana Mandić, Nemanju Vica, Radoslava Filipovića i Vladimira Mišovića.

Strateg "delfina" na početku je istakao da je najvažnije da su našu selekciju zaobišle povrede. 

- Najvažnije je da smo svi zdravi i da tokom priprema nismo imali problema. Zadovoljan sam, ono što smo planirali smo i uradili. Nama trenerima uvek treba neki dan više za rad, a verovatno se igrači se ne slažu sa tm. Nedostajao nam je još neki sparing ili turnir - rekao je selektor Stevanović pred polazak za Pariz. 

Foto: oks.org.rs

 

- Vaterpolo turnir je najteži. Osam utakmica, igra se svaki drug dan, ni jedan ekipni sport nema takav program. Prvi cilj je četvrtfinale i to je realno. Želimo pobede u prve dve utakmice kako bi se u nastavku mirno uigravali za najvažniju utakmicu, a to je uvek četvrtfinale. Sada smo najspremniji u proteklih godinu i po dana. Uvek je konkurencija bila jaka. Samo je u prethodna dva ciklusa Srbija bila dominantna pa su se ostali borili za preostale dve medalje. Inače je medalje želelo bar osam timova. Sada je drugačije i svi vide svoju šansu, imaju veliku želju da dođu do odličja - zaključio je Stevanović.

Najiskusniji u redovima "delfina" biće Dušan Mandić, kome će ovo biti četvrte Igre po redu.  

- Proteklo je 12 godina od prvog olimpijskog takmičenja za mene. Vreme leti. Medalje su tu i to je najlepše sećanje sa Igara. Imao sam drugačiju ulogu na svakom turniru. Imamo pravo na kiks, ali je najvažnije da se spremimo za četvrtfinale i zbog toga u grupi očekujem da podignemo formu za najvažnije mečeve - rekao je Mandić.

Foto: oks.org.rs

 

Naši vaterpolisti igraće u B grupi sa Španijom, Australijom, Francuskom, Japanom i Mađarskom, a Mandić se posebno osvrnuo na naše severne komšije. 

- Dobro sam ih upoznao. Vodi ih izuzetan trener Žolt Varga, plejada vrhunskih igrača izuzetno fizički i taktički spremnih. Puno je tu evropskih prvaka i svetskih šampiona počev od golmana Vogela da ne nabrajam. Sigurno je da su favoriti za medalju - istakao je Mandić. 

Srpski vaterpolisti prvi meč u Parizu igraće 28. jula protiv selekcije Japana.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija