• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

01.08.2024

18:00

Terminator! Novaka ni povreda ne može da zaustavi na putu do zlata

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Terminator! Novaka ni povreda ne može da zaustavi na putu do zlata

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Rolan Garosa rezultatom 6:3, 7:6.

 

 

Novak Đoković-Stefanos Cicipas 2:0 (6:3,7:6)

 

 

 

UŽIVO:

7:6 - Posle malo više od dva sata igre Novak Đoković je osigrao četvrto polufinale Olimpijskih igara u svojoj karijere! Naš as je sa 7:3 dobio taj-brejk i konačno je rešio ovaj meč!

6:6 - S nulom je Novak Đoković stigao da gema koji ga je odveo do taj-brejka! Videćemo kome će pripasti set!

5:6 - Dolazi Cicipas do gema! Novak će sada servirati za ostanak u setu! Siguran je bio Grk i nakon dugo vremena je realizovao svoj servis.

5:5 - Stiže Novak do izjednačenja! Borio se Cicipas imao izjednačenje, ali nije sada mogao protiv Noleta koji igrao na početku meča!

4:5 - Spasao je Novak sad tri set lopte! Kod dva poena je pogrešio Cicipas, a zatim je Novak imao sjajan potez! Imao je Novak potom dve brejk lopte, prvu nije iskoristi, ali kod druge je uspeo! Vratio se potpuno Nole u meč!

3:5 - Verovatno najbolji servis gem Novaka Đokovića danas! Nije izgubio nijedan poen Srbin!

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:5 - Rutinski je Cicipas sada stigao do gema. Odlično je servirao, nije mogao Novak adekvatno da mu parira. Serviraće Novak sada opstanak u setu

2:4 - Jako dramatičan gem! Imao je tri brejk šanse Stefanos Cicipas, činilo se da će ponovo oduzeti servis Novaku. Međutim, borio se naš as, išao je poen po poen, a na kraju je najdući gem u meču pripao njemu.

1:4 - Novak uzeo brejk, a onda je opet pozvao doktora! Videćemo kakva je situacija!

0:4 - Novi brejk! Cicipas nastavlja po svom, ne može sada Novak da mu pruži adekvatan otpor. Izgleda da koleno pravi veliki problem najboljem igraču svih vremena.

0:3 - Čak dve brejk lopte je propustio Novak! Osetio je Srbin bol u kolenu, sve vreme je imao bolnu grimasu na licu. Uspeo je Cicipas da se vrati i osvoji gem, a Novak je zatražio medicinski tajm-aut.

Foto: Reuters

 

 

0:2 - Brejk za Cicipasa! Nole nije dobro počeo prvi set! Strpljivo je sačekao šansu Grk!

0:1 - Stigao je Cicipas do gema na sopstveni servis! Zanimljivo je da Novak ima podršku naših odbojkašica na ovom meču. One su kolektivno došle da bodre najboljeg tenisera svih vremena!

PRVI SET:

6:3 -  Novak je stigao do seta! Prvo set loptu nije iskoristio, ipak kod druge je bio uspešan! Nako duge razmene, Nole je poslao sjajnu parlalelu za prvi set

5:3 - Servira je sada Cicipas za opstanak u meču! Kod 30:30 je  imao dva sjajna poena i tako je produžio set.

5:2 - Proradio je Novak kada je najbitnije! Stigao je do đusa Stefanos Cicipas, ali onda su usledila dva sjajna servisa i Noletova nadmoćnost u razmeni udaraca.

4:2 - Oslobodio se Cicipas.  Sada je sa nulom došao do gema! Nije bilo preteranih razmena sada, Grku je ovo bio najlakši gem do sada.

4:1- Potvrdio je Novak brejk! Prepustio je samo jedan gem grčkom igraču i sjajnom igrom stiga do 4:1.

3:1 - BREJK! Novak je jako doboro počeo ovaj poen, prepuštao je incijativu Cicipasu koji je konstatno grešio. Odmah je Srbin iskoristio prvu brejk loptu!

Foto: Reuters

 

 

2:1 - Nije lako bilo Novaku sada, imao je Cicipas 15:30, međutim sjajno je servirao Srbin. Prvo je imao as, zatim je napravio dva brza poena i stigao do gema.

1:1 - Bio je ovo jako težak gem za Cicipasa. Gledali smo čak 12 poena, tri puta smo imali izjednačenje, ipak Grk je na kraju asom uspeo da dođe do 1:1.

1:0 - Zanimljiv prvi gem. Uspeo je Cicipas da uzme dva poena. Gledali smo dobre razmene udaraca sa obe strane, međutim Novak je proradio kad je bilo najbitnije.

19.04 - Novak Đoković i Stefanos Cicipas polako izlaze na teren!

18.52 - Novak i Cicipasu su zadnji put na terenu Rolan Garosa igrali 2021. godine. Tada je Nole saldao Cicipasa posle preokreta sa 3:2 u finalu Otvorenog prvenstva Francuske.

18.38 - Danas je padala kiša u Parizu zbog toga je odlučeno da će se na "Filip Šatrijeu" igrati pod krovom, ali sada doneta odluka da se otvori krov, pošto se vreme razvedrilo.

18.25 - Muzeti posle meča nije želeo da odgovori da li voleo da igra protiv Novaka Đokovića ili Stefanosa Cicipasa

 Nije bitno (smeh). Naravno da moram da igram protiv nekog od njih. Ne znam da li ću moći da gledam, ne znam kada igraju, voleo bih da gledam. Igrao sam protiv njih, znaju me dobro, kao i ja njih. Ko god pobedi, ne očekujem da to bude lako - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

Lorenco Muzeti

 

18.15 - Italijanski teniser Lorenco Muzeti pažljivo će da gleda ovaj meč. On je danas porazio Aleksandra Zvereva i plasirao se u polufinale. Pobednik ovog duela ide na njega.

18.07 - Cicipas je takmičenje počeo sa pobedom nad Zizuom Bergsom iz Belgije, potom je savladao Britanca Dena Evansa, da bi onda usledio trijumf protiv Sebastiana Baeza iz Argentine.

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

 

18.02 - Ovo će biti 14. obračun Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa. Nole vodi sa 11:2,  a Grk je zadnji put pobedio 2019. godine.

18.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču četvrtfinala Olimpijskih igara u kom se sastaju Novak Đoković i Stefanos Cicipas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića
Politika

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića

"U ovom izazovnom trenutku za Republiku Srbiju, kada se naša zemlja suočava sa pokušajima destabilizacije spolja i iznutra, neophodno je pružiti snažnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Vučiću da nastavi da vodi zemlju i sprovodi politiku razvoja i rasta srpske ekonomije i životnog standarda građana", izjavio je večeras ministar Goran Vesić.

01.08.2024

20:56

TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu!
Live TV

Zapadu odgovara da se sukob u Ukrajini produži! Samo Sloveni ginu u ovom ratu!

Koliko bi upotreba američkih F-16 lovaca od strane ukrajinske vojske, kada do nje eventualno dođe, mogla da promeni situaciju na frontu? Da li će oni Rusima predstavljati otežavajuću okolnost u ovom sukobu? Postoji li uopšte aerodrom dovoljnog kvaliteta za poletanje ovih lovaca u Ukrajini? Na ova, ali i na brojna druga ratna pitanja iz sveta, odgovore su davali gosti "Rata uživo" - novinar i ratni reporter Igor Damjanović i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

01.08.2024

22:26

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica! (VIDEO)

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21