• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

25.09.2016

10:18

NIKOLIĆ IDE KA REKORDU! Slabovidi maratonac na putu ka fantastičnom podvigu!

Ostali sportovi

NIKOLIĆ IDE KA REKORDU! Slabovidi maratonac na putu ka fantastičnom podvigu!

Podeli vest

Slabovidog maratonca Gorana Nikolića, koji pokušava da za 55 dana istrči 55 maratona i obori Ginisov rekord, u Kragujevcu je u subotu dočekao veliki broj sugrađana

Upornost i volja ovog Kragujevčanina koji svega pet odsto vidi na desno oko, dok na levo oko uopšte ne vidi, kaže da ga urođena bolest nije sprečila da se bavi onim što najviše voli, a to je trčanje

Goran je ovaj hrabri poduhvat započeo iz svog rodnog Kragujevca, preko Srbije i Vojvodine,sledeća ruta je Bosna i Hercegovina pa do konačnog cilja u Budvi.

Goran je inače upravnik Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu, jedinstvenog na Balkanu.

- Smatram da sam korisniji na drumu i da na taj način skrenem pažnju, nego da sedim u toj fotelji ili da obijam pragove raznih institucija, kod kojih su rešenja uglavnom spora - objasnio je Nikolić šta ga je nateralo da krene na maratonsko trčanje.

Informer

Počevši od 3. septembra, Goran je svakog dan pretrčao po 42 kilometra i 195 metara, od grada do grada. Sve je zvanično prijavljeno Ginisu, jer ovaj sportista ima ambiciju da postavi novi svetski rekord čiji je aktuelni vlasnik potpuno zdrav atletičar iz Japana, koji je pretrčao 53 maratona za 53 dana.

Ovaj istrajni sportista rešio je da za 55 dana istrči 55 maratonskih staza, svaka duga 42 kilometra, što će biti svetski podvig. Startovao je iz Kragujevca, 3. septembra. Poslednji grad biće Budva, u Crnoj Gori, do kojeg će stići 27. oktobra, kada se obeležava Međunarodni dan belog štapa.

Informer

U rodni Kragujevac iz Smedereva Nikolić je stigao u subotu, 24. septembra, i srdačno je dočekan od strane mnogobrojnih sugrađana.

- Moj cilj nije obaranje Ginisovog rekorda, već promocija zdravlja i sporta, kao i sposobnosti osoba sa invaliditetom za urade i najsloženije poslove - istakao je Goran Nikolić za Informer.rs.

Cilј maratona je prikuplјanje sredstava za nabavku sportske opreme i rekvizita za korisnike Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17