• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2019

17:53 >> 16:45

(VIDEO/FOTO) DRAMA, OLUJA, PROVALA OBLAKA...Srbi SU NEUNIŠTIVI, JAČI OD HRVATA I NEVREMENA, "delfini" su na Olimpijskim igrama!

Ostali sportovi

(VIDEO/FOTO) DRAMA, OLUJA, PROVALA OBLAKA...Srbi SU NEUNIŠTIVI, JAČI OD HRVATA I NEVREMENA, "delfini" su na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije overila je vizu za Olimpijske igre nakon što je posle dramatičnog meča bila jača od nevremena i Hrvata u finalu Svetske lige - 12:11

"Delfini" su na Tašu posle drame i neverovatnog pljuska savladali Hrvatsku 12:11, golom Filipa Filipovića iz peterca 17 sekundi pre kraja.  

Tim Dejana Savića tako je 12. put osvojio trofej namenjen prvaku ovog takmičenja, a jedini put kada to nije uradio bio je prošle godine kada se Srbija nije plasirala ni na završni turnir u Budimpešti.

Srbija je gubila  4:1 početkom druge četvrtine, preokrenula serijom 5:0, a onda je usledila prava drama u finišu utakmice. Nebo se otvorilo, pljuštala je kiša, ali nisu "delfini" odustajali, a Filipović je sa dva uzastopna gola doneo trofej našem timu.

Loše je, ma katastrofalno Srbija otvorila utakmicu sa Hrvatima. Nakon nekoliko promašaja jednih i drugih na startu, barakude su povele golom Buljubašića, a potom su gosti duplirali prednost. Delfini su tek u osmom minutu posle velikog broja promašaja uspeli preko Ćuka da zatresu mrežu, ali su Hrvati sa peteraca u poslednjoj sekundi četvrtine vratili dva gola prednosti. 

Foto: tanjug

 

Nije obećavao ni početak druge deonice. Bili smo u minusu tri gola. Ali, onda je krenula kanonada Savićevih pulena. Stali su Hrvati, Srbija stegnula odbrani i brzo postavila stvari na svoje mesto. Za nešto više od šest minuta napravili smo seriju 5:0. Sve je krenulo  od odlične odbrane nekoliko sjajnih intervencija Mitriovića na golu. Onda su Mandić i Mitrović primakli Srbiju na minus 1 , Filipović je doneo egal, a dva gola prednosti Prlainović i Mandić. 

Tokom treće deonice Hrvati su vodili Srbi stizali, ali su taj deo igre "barakude" ipak dobile sa 3:1 i pred poslednjih četvrtinu vodili 8:7.

Nebo se otvorilo početkom četvrtine četvrtine. Prava provala oblaka. Hrvatska je bila konstantno u vođstvu, Srbija je imala egal posle pogotka Nikola Jakšića sa gol-linije, a onda i posle prave poslastice, šuta iz okreta Mandića. A kada je na scenu stupio Filipović Hrvatima nije bilo spasa. Prvo je pogodio za 11:10, a onda i pobedu, trofej i vizu za Tokio - 12:11.

Foto: Starsportphoto

 

SRBIJA - HRVATSKA 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3)

 

Bazen: Tašmajdan.Sudije: Georgios Stavridis, Adrijan Aleksandresku.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 4 (1), Stojanović, Randjelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 4 (1), Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (9 obrana). 

HRVATSKA:  Bijač (9 obrana), Benić, Fatović 2 (1), Lončar, Joković 1 (1), Buljubašić 1, Vukičević 5 (1), Bušlje 1, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

12:11- GOOOOOOOL! Srbija vodi 17 sekundi pre kraja! Filipoviiiiić sa peterca i Srbija je na Olimpijskim igrama.

Peterac za Srbiju! Hrvati se hvataju za glavu!

11:11 - Šteta! Izjednačenje Hrvata, do kraja 29 sekundi! Vukičević je izjednačio.

11:10 - GOOOOOL! Filipoviiiiiić! 64 sekunde pre kraja, Fića snažnim udarcem vraća prednost Srbiji!

10:10 - Bravooooo! Sa igračem manje dolazimo do gola i novog izjednačenja.  Kapiten "delfina" Filip Filipović  je prihvatio dodavanje sa strane i još jednom izjednačio. Još tri minuta do kraja!

9:10 - Šteta, Hrvati ponovo u vođstvu!Vukičević je postigao već četvrti gol.

Ne staje kiša, ali ni igrači u bazenu!

9:9 - GOOOOOOL! Bomba Mandića za novo izjednačenje!Kakva golčina!

8:9 - Odbranila se Srbija, potom je Jakšić šutirao ali ništa od gola i egala isteklo je vreme.

8:9 - Zakasnili su naši, Vrlić je ostao sam i vratio vođstvo barakudama. Do kraja meča šest minuta.

Inače, veliki semafori na Tašu ne rade! Vreme će se kontrolisati preko pomoćnih semafora.

8:8 - Provala oblaka na Tašu, ali ne smeta to delfinima, Srbija opet u egalu! Gol Nikole Jakšića na asistenciju Filipa Filipovića!

Bijač brani udarac Filipovića. S druge strane sjajan i Mitrović na našem golu. 

Crno nebo nad bazenom na Tašmajdanu, pada kiša, a kiša sve jače pada!

Foto: tanjug

 

Treća četvrtina

7:8 - Ćuk je šutirao, ali prokockao šansu da izjednači rezultat pred odlučujućih osam minuta igre.

7:8 - Dobra akcija Hrvata, a Bušlje šalje loptu u nabranjeni deo gola i barakude opet imaju prednost. 

7:7 - Mitrović briljira na našem golu, spasio nas je Branislav u dva navrata. U narednom napadu Prlainović nažalost ne pogađa pa bnema promene rezultata.

7:7 - Vico je iznudio peterac, a Mandić siguran i novo izjednačenje. Dobro je!

6:7 - Vodi se žestoka borba, Bijač brani nakon šuta Filipovića, a Fatović s druge strane vraća vođstvo Hrvatima.

6:6 - Posle serije promašaja, loše reakcija naših i Hrvati izjednačuju rezultat.  Vukičević je nadmudrio Mitrovića.

Nema golova u prva tri minuta drugog poluvremena. Ranđelović pravi faul, Ćuk promašuje,  Pijetlović je izblokiran...

Foto: tanjug

 

Druga četvrtina

6:5 - Šteta što sada nismo uspeli da se odbranimo, Hrvati su na gol minusa. Vukićević vraća Hrvate u život, u napadu sa igračem više prekida niz Srbije.

6:4 - GOOOOL! Srbija ima dva gola više. Bravo Mandiću, gol je potvrdio i VAR. Postavljaju delfini stvari na svoje mesto.

5:4 - Stali su Hvrati, pa smo se odlično odbranili a onda Prlainović koristi igrača Više. Vodi Srbija prvi put u meču.

4:4 - Bravo! Izjednačenje, a bili smo tri gola u minusu! Filipović je pogodio za egal tri minuta pre kraja druge četvrtine.

Foto: tanjug

 

3:4 - Šteta, nismo iskoristili dobru odbranu Mitrovića, Aleksiću je ispala lopta, potom je Mandić prokockao zicer.

3:4 - Idemooooo! Igrač više i Mitrović novim golom dovodi Srbiju samo na gol minusa. Još ne briljiramo ali smo se vratili u meč.

2:4 - Bravooooo! Kontra Srbije a Mandić je gađao snažno iz okreta i konačno nagovestio bolju igru "delfina".

1:4 - Hrvati imaju tri gola prednosti nakon novog peterca koji je realizovao Fatović. Srbi u problemu.

Foto: tanjug

 

Prva četvrtina

1:3 - Šteta! Peterac za Hrvate u poslednjoj sekundi četvrtine. Joković je bio siguran, "barakude" opet imaju dva gola više.

1:2 - Konačno! Imali smo igrača više i Ćuk je to iskoristio, ostao je sam u sredini, poslao projektil, matirao Hrvate i smanjio minus. 

0:2 - Dve sjajne odbrane Branislava Mitrovića, ali s druge strane napad ne uspeva da "probije" Hrvate.

0:2 - Srbija i dalje bez gola. Ćuk je zatresao mrežu ali je vreme isteklo, do kraja četvrtine četiri minuta, "delfini" i dalje bez gola. U toku je bio "drugi" napad našeg tima, koji traje 20 sekundi. Naši igrači nisu se još navikli na to pravilo.

Foto: tanjug

 

0:2 - Peterac su dobili Hrvati posle faula Mitrovića nad Jokovićem, džabe su se naši bunili, a Vukučević duplira prednost gostiju.

0:1 - Sada su Hrvati ostali bez igrača, Buljubašić je dobio isključenje, ali su se naši prekombinovali i nema promene rezultata.

0:1 - Isključen je Mandić, to je kaznio Buljubašić i doneo prednost Hrvatima.

0:0 - Fatović je pokušao, ali je Mitrović bio odličan i sačuvao gol. Šteta što s druge strane nije pogodio Pijetlović. 

Počela je utakmica, Hrvati su imali prvi napad, koji nisu iskiristili, ali ni Srbija nije bila bolja na drugoj strani.

 

Foto: tanjug

 

16.35 - Imaće delfini veliku podršku navijačam jer su tribine krcate. Na tribinama je oko 4.000 navijača.

16.20 - Pobedniku će pored trofeja i vize za Tokio pripasti i novčana nagrada od 100.000 dolara.

16.04 - Ove godine je u pobedama 1:1. Hrvatska je u martu bila bolja na svom bazenu protiv Srbije sa 12:9 u prvoj fazi Svetske ligea. U poslednjih 13 utakmica, skor je 8:4 za našu reprezentaciju, uz jedan remi.

16.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču finala Svetske lige između Srbije i Hrvatske.

Foto: tanjug

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17