• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.01.2020

12:02

ISKRENO! Peruničić pred EP i duel sa Crnom Gorom: Isti smo narod!

Ostali sportovi

ISKRENO! Peruničić pred EP i duel sa Crnom Gorom: Isti smo narod!

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je da je u ekipi vlada ozbiljnost i odgovornost pred predstojeće Evropsko prvenstvo

- Do početka Evropskog ćemo imati tri konkretna, ozbiljna treninga, pa ćemo pokušati da ih iskoristimo maksimalno za neke stvari koje su nam izuzetno važne. Drago mi je da vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, takva je Bundesliga. Nije mi jasno što traje dve nedelje duže, ali šta je tu je. Što se ostalih momaka tice, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, dobra je to ekipa - rekao je Peruničić.

Peruničić je istakao i da je zadovoljan pripremnim mečevima portiv Egipta, gde je srpski tim zabeležio pobedu i poraz.

- U subotu smo mnogo više rotirali, a u nedelju krenuli na rezultat. Imali smo različite odbrane. I posle prve utakmice i poraza sam bio zadovoljan. Bile su teške noge, treninzi, svakodnevna analitika. Zadovoljan sam kako su to izneli, iako se možda drugacije gleda na taj poraz, ali ne smemo zaboraviti koliko je Egipat kvalitetna egipa, zaista. Mogu reći da sam zadovoljan, pre svega trkački i što su prepoznali neke greške iz prve utakmice bez analize, sami su skapirali i sazrevamo u tom smislu. Definitivno je ovo mnogo drugačija ekipa nego u oktobru 2018. godine. Sve ono što se od njih traži, oni poštuju. Ovi momci dolaze čistog srca i emocija. Govorili smo o situacijama u drugim timovima, dnevnicama i tako dalje. Ovi momci profita nemaju od reprezentacije, tu su zato što to vole i imaju veliku želju.

HRVATSKA SE RASPADA! Haos u rukometnoj reprezentaciji pred početak Evropskog prvenstva

Pre odlaska u Grac, rukometaši Srbije igraće pripremne utakmice na turniru "Zlatna liga", a prvi portivnik je Francuska sa kojom se sastaju večeras od 20.45.

- Insistirao sam na tome da imamo jake pripremne utakmice. Ne samo zbog protivnika, već zbog autoriteta, poštovanja. Dobro znate da niti jedan svetski turnir, pre deceniju-deceniju i po ne bi mogao da prođe bez naše selekcije. U Francusku idemo da pariramo svakom i pokažemo da možemo da igramo. O tome smo Dinar i ja pričali još tokom prethodnog Svetskog prvenstva. Imam želju i da odradimo zajednički trening sa Francuzima, mislim da bi nam to mnogo pomoglo.

Evropsko prvenstvo počinje 9. januara, a Srbija je u grupi A sa Belorusijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

- Ne živim u prošlosti, gledam ekipu koja je sada i više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveci. Smene u svetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju necega što može da bude dobro. Belorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletmna. Što se Crne Gore tiče, to je mlada i dobra ekipa, sa mladim trenerom, koji je skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke cu pokušati maksimalno da zaštitim od svega. Za Hrvate ne treba trošiti reči, najkvalitetniji su i to je činjenica. Moramo da gledamo sebe, to je najbitnije, a ja grantujem da ce ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem, Upravni odbor je postavio cilj proslaka u narednu fazu, ja uvek verujem u više. No, videćemo, verujem u ove momke - zaključio je Peruničić.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17