• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

14.01.2020

09:59

IDEMO PO ZLATO! Srpski vaterpolisti startuju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti!

Ostali sportovi

IDEMO PO ZLATO! Srpski vaterpolisti startuju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti!

Podeli vest

Favoriti smo i tu ulogu moramo da opravdamo već od današnje utakmice 1. kola protiv Rusije, kaže selektor srpskih "delfina" Dejan Savić

Došli smo na Evropsko prvenstvo po zlato i to ćemo pokazati od starta, poručuje selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić! Naša reprezentacija, čiji je glavni sponzor "Unika osiguranje", danas (17.30, RTS 2) u Budimpešti u meču 1. kola EP igra protiv Rusije, a Savić je uveren u uspeh!

Izazov na startu

Rusi su nam najteži protivnik u grupi, definitivno. Biće to fizički naporna utakmica
Stefan Mitrović, vaterpolista Srbije

Reprezentacija Srbije u Mađarskoj napada petu uzastopnu titulu prvaka Evrope. Pored "zbornaje", "delfini" će u grupi B igrati još protiv Rumunije i Holandije.

- Svaki početak je težak, ali mi ne smemo da posmatramo stvari na taj način. Srbija je favorit u grupi, ali i na celom prvenstvu i mi tu ulogu moramo da opravdamo. Za razliku od ostalih timova, nemamo pravo na kiks. Zato smo se dopro pripremili za ovo takmičenje i spremni čekamo duel sa Rusima - objašnjava Savić.

(VIDEO) POČINJE EP ZA VATERPOLISTE! Evo zašto je Srbija kao Borg na Vimbldonu 1980!

VUČEVIĆ POSETIO VATERPOLISTE tokom priprema u Novom Sadu (VIDEO)


 

Mandić: Glavni cilj je zlato u Tokiju

Vaterpolista Srbije Dušan Mandić smatra da je glavni cilj vaterpolista za ovu godinu osvajanje Olimpijskih igara, a ne prvenstva Evrope.
- Na Evropskom prvenstvu možemo da osvojimo petu uzastopnu titulu, a i ako to ne uradimo, neće biti tragedija. Nama je glavni cilj za ovu godinu osvajanje Olimpijskih igara, a sve što pored toga uradimo veliki je plus - poručuje Mandić.

Rival oslabljen

Ruski tim će u Mađarskoj nastupiti bez najboljeg igrača Dmitrija Holota, a Savić kaže da to našim
momcima dodatno olakšava posao.

- Rusi mogu da budu neugodan protivnik, ali na njihovu igru će svakako uticati povreda njihovog najboljeg igrača Dmitrija Holota. Takođe, ne znam koliko ih je sve poremetio onaj skandal sa dopingom, pošto su sad hendikepirani u svetskim sportskim organizacijama - kaže Savić.

Naš iskusni reprezentativac Stefan Mitrović (31) podseća da je kontinentalni šampionat takmičenje na kojem smo imali najviše uspeha.

EVROPSKO PRVENSTVO


B grupa
1. kolo, Utorak
Rumunija - Holandija 10.00
Srbija - Rusija 17.30
2. kolo, Četvrtak
Rumunija - Srbija 13.00
Rusija - Holandija 14.30
3. kolo, Subota
Rumunija - Rusija 11.30
Srbija - Holandija 20.30


- Tradicionalno bolje prolazimo na evropskim prvenstvima nego na svetskim. Verovatno zbog toga što ne moramo mnogo da putujemo. Nadam se da ćemo se i u Mađarskoj popeti na pobedničko postolje - ističe Mitrović.

Apsolutni favoriti

Reprezentacija Rusije je, prema kladionicama, totalni autsajder u ovom meču. Kvota na srpskim tim je 1,02, dok je na "zbornaju" čak 14,5. Međutim, Mitrović naglašava da potcenjivanja protivnika ne sme da bude.

- Rusi su nam najteži protivnik u grupi, definitivno. Biće to fizički naporna utakmica. Sve su to stameni momci i nikako nisu za potcenjivanje. Očekuje nas velika borba u bazenu. Protiv Rumunije i Holandije će nam svakako biti lakše - zaključuje Mitrović.


Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija