• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.01.2021

13:17

Ministarstvo sporta i Udovičić podržali akciju "Čep za hendikep"!

Ostali sportovi

Ministarstvo sporta i Udovičić podržali akciju "Čep za hendikep"!

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i resorno ministrastvo priključili su se danas akciji "Čep za hendikep"


Tim povodom nekoliko džakova čepova uručeno je Zoranu Martinovu iz organizacija "Čep za hendikep" ispred Palata Srbije.


- U većini ministarstava to je neka mala količina, dva- tri džaka. Kada smo videli sa glavnog puta koliko je, moraćemo da uozbiljimo...Veoma znači svaka donacija čepova i to će doprineti da u narednom periodu rešimo jedan problem devojke iz Bosne i Hercegovine, koja će dobiti elekromotorna kolica - rekao je Martinov medijama ispred Palate Srbije.

Ministar Udovičić istakao je da se minitarstvo malim doprinosom priključilo jednom značajnom podvigu i pokretu, sa ciljem da se pomogne onima kojima je to potrebno.

- Šaljemo jasnu poruku da 10 posto građana treba da bude sa nama i mi sa njima i da inkluzija, kojoj težimo svakog dana, bude nešto nas pokreće i kreira. U ime ministarstva i kolega želimo da jednim ovakivim doprinsom uspemo da donesemo jedan osmeh više - rekao je Udovičić.

Udovičić je pozvao sve građane da se priključe ovoj i drugim akcijama da zajedno osobama sa invaliditetom njihov dalji razvoj i život učinimo lakšim i boljim.

- Ponosan sam što su osobe sa invaliditetom deo sistema omladine i sporta i što su naši prijatelji i kolege. Nećemo stati na ovoj akciji i u narednom periodu kroz brojne druge akcije pozivamo građane, ali osobe sa invaliditetom da se uključe u svakodnevicu i da svojim delovanjem pošalju poruku svim ostalim koji ih gledaju kao istinske heroje -  zaključio Udovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija