• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

17.07.2021

15:58

KLADIONICE PREDVIĐAJU SRBIJI 8 MEDALJA na Olimpijskim igrama u Tokiju!

AP/Photo

Ostali sportovi

KLADIONICE PREDVIĐAJU SRBIJI 8 MEDALJA na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Podeli vest

Zlato se očekuje od Novaka Đokovića, basketaša i karatistkinje Jovane Preković * Srebro bi trebalo da osvoje veslači i vaterpolisti, a bronzu rvači Mate Nemeš, Mihail Kajala i Stevan Mićić, kao i kajakaš Bojan Zdelar

Srbija će u Tokiju imati najuspešnije Olimpijske igre u istoriji, predviđaju vodeće svetske kladionice. Bukmejkeri, međutim, očekuju da naši sportisti osvoje najviše osam medalja, što je manje od očekivanja u taboru olimpijskog tima Srbije.

Predviđeno je da se na najviši stepenik pobedničkog postolja popnu karatistkinja Jovana Preković, reprezentacija u basketu 3x3 i, naravno, Novak Đoković. Svi oni su najavili da ih ne interesuje ništa manje od zlata.
Želi na vrh

Nedavno sam na EP u Hrvatskoj osvojila zlato i slušala himnu "Bože pravde". Hoću da se to ponovi i u Tokiju
Jovana Preković

 



Od dna do vrha

Prekovićeva je nedavno postala šampionka Evrope i jasno je da će i u Tokiju ići na najviši plasman.

- U prethodnih nekoliko meseci moj trener Roksanda Atanasov i ja osvojile smo zlatne medalje na dve Premijer lige i sada na prvenstvu Evrope. Tad se u Poreču u Hrvatskoj slušala himna "Bože pravde", a naša je želja da se to ponovi i u Tokiju. Naučila sam da kontrolišem pritisak i to će, verujem, da presudi u najvažnijim momentima na Olimpijskim igrama - poručila je Prekovićeva.

Na FIBA rang-listi basketaša od pet najboljih mesta čak četiri su u rukama srpskih reprezentativaca. Zato Dušan Domović Bulut, jedno vreme najbolji basketaš na svetu, ima jasnu poruku:

- Srbija je u dosadašnjoj kratkoj istoriji ovog sporta dokazala da uvek ide na zlatnu medalju. Zlato u Tokiju jedini je cilj reprezentacije Srbije! Mi smo krenuli od ničega, sa dna, a stigli smo do vrha. Osvojili smo sve, ali zlato u Tokiju bilo bi kruna svega što smo uradili u basketu.

Kandidati za srebrnu medalju su veslači, dvojac bez kormilara Martin Mačković i Miloš Vasić, kao i muška vaterpolo selekcija. Zanimljivo je da se za osvajanje zlata u vaterpolu veće šanse daju Mađarima nego našim "delfinima". Do bronzane medalje, ako je verovati procenama kladioničara, doći će rvači Mate Nemeš, Mihail Kajala i Stevan Mićić, kao i kajakaš Bojan Zdelar.

Zanimljivo je da u ponudama vodećih svetskih, a samim tim i domaćih kladionica, nema kvota za pojedine atletske discipline, pa ni za skok udalj u ženskoj konkurenciji. Jasno je kao dan da tu očekujemo medalju od Ivane Španović.

Foto: informer

 



Osvajačica bronze na OI u Rio de Žaneiru 2016. želi novo odličje, ovog puta zlatno.

- Nikada nisam krila ambicije. Uvek sam o njima govorila bez uvijanja. U Tokiju želim zlato. Ne zanima me podijum. Već sam sve to osetila, ispunila. Olimpijsko zlato je vrhunac karijere i uradiću sve da se domognem najviše stepenice na postolju. Iskreno, motivišu me samo prva mesta i rekordi - rekla je nedavno Španovićeva.

Foto: Reuters

 

Potcenili evropske šampionke

Neverovatno je da kladionice među osvajačicama medalja ne vide aktuelne evropske šampionke u košarci i odbojci! Izabranice Marine Maljković nedavno su trijumfovale na šampionatu Evrope, a sad se predviđa da će zauzeti šesto mesto. Veće šanse daju se SAD, Australiji, Francuskoj, Španiji i Kanadi.
Odbojkašice, aktuelne svetske i evropske prvakinje koje nameravaju da objedine sve tri krune, takođe su potcenjene i smeštene tek na četvrto mesto, iza Kine, SAD i Italije.

Mandićeva četvrta

Kladionice među osvajačima medalja nisu videle nijednog strelca iz Srbije.

Najveće šanse ima Zorana Arunović u disciplini vazdušni pištolj (10 metara), ali je četvrti favorit za pobedu. Veće šanse daju se Korakakijevoj, Bakerovoj i Indijki Desval.

Tekvondistkinje su nas navikle da donose olimpijske medalje, ali ni u njih bukmejkeri nemaju poverenja.

Milica Mandić je u kategoriji do 67 kilograma četvrti favorit, a ispred nje su Bjanka Valdken, Ženg Šujin i Li Da Bin.

Tijana Bogdanović u kategoriji do 49 kilograma takođe se kotira od četvrtog do petog mesta, jer su veće favoritkinje od nje Panipak Vongpatanakit, Đingju Vu i Sim Dže Jung.




Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija