• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2021

13:38

OČAJNE VESTI ZA SRBIJU, ALI NENADIĆ NE ODUSTAJE! Tračak nade i OGROMNA ŽELJA postoje - Orlovi mogu da budu HIT!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

OČAJNE VESTI ZA SRBIJU, ALI NENADIĆ NE ODUSTAJE! Tračak nade i OGROMNA ŽELJA postoje - Orlovi mogu da budu HIT!

Podeli vest

Rukometaše Srbije u januaru očekuje Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj

Dolazak Tonija Đerone na klupu reprezentacije Srbije rasterao je crne oblake koji su se nadvili nad srpskim rukometom poslednjih godina. Španac je u reprezentaciju vratio jednog od najbolj svetskih igrača Petra Nenadića, srušio moćnu Francusku i vratio veru narodu da Orlovi mogu do dobrog rezultata na predstojećem Evropskom prvenstvu. 

Srbija svoj put na kontinentalnom takmičenju počinje u Segedinu, a Orlovi su smešteni u grupu sa Francuskom, Belorusijom i Hrvatskom. Ipak, Đerona bi mogao da ima ogroman kadrovski problem budući da se Petar Nenadić povredio i još uvek nije poznato kolika pauza ga čeka. 

Bek mađarskog Vesprema povredio je zadnju ložu i, kako je klub, objavio čeka ga pauza od oko šest nedelja, ali Nenadić ne odustaje od nastupa u dresu Orlova i ostavlja prostor za boljitak. 

- Ozbiljna je povreda, imam rupturu mišića zadnje lože. Nije uopšte naivno. Ugrožen mi je nastup na Evropskom prvenstvu, ne znam još da li ću igrati tamo. Videćemo kako će da ide oporavak, pitanje je kako će delo da reaguje na rehabilitaciju. Pitanje je koliko fizičku mogu da izdržim. Povreda je došla u lošem trenutku. Kad bih znao da će biti tako umesto pada bih seo - rekao je Nenadić za "B92.net". 

Iako se posle mnogo neuspeha razočarao u državni tim, ljubav prema Srbiji i reprezentaciji vratila ga je u "jato" Orlova. Nenadić je po saznanju da je njegov nastup pod znakom pitanja obavestio i selektora. 

- Imao sam veliku želju, tako da nezgodno je progronzirati mesec. Bitno je da svi koji su na spisku budu zdravi. Toni je napravio dobru hemiju, grupu i zna šta radi. Čim se desila ta povreda i dobio sam nalaz doktora, obavestio sam selektora. Nije bilo prijatno. Ostalo je da vidimo šta i kako će biti, pa ćemo doneti odluku. Ono što je sigurno i što sam prvo rekao, ako nisam fizički spreman ne želim da zauzimam mesto nekom igraču, bez obzira na ime i prezime. Ne bih to radio ni ekipi, a ni sebi... Na stranu moji možda veći igrački kvaliteti, te stvari ne volim - dodao je srpski rukometaš. 

Foto: Starsportphoto

Srbija posle dugo vremena sa velikim ambicijama ide na kontinentalnu smotru, a i sam Nenadić veruje da bi Orlovi mogli do značajnog rezultata na Evropskom prvenstvu. 

- Šta god da bude treba podržati Tonija i momke, nebitno je kakav rezultat bude. Posle 2012. godine postoji neka vera u naš rukomet. Zdrava atmosfera je u ekipi, igrači su zadovoljni, zna se šta se radi. Za sve treba strpljenje i vreme, ništa ne može preko noći. Momci imaju kvalitet, igraju u ozbiljnim ekipama. Uspeh će biti da se sve ovako nastavi, bez obzira na rezultat. Kad se zavrpši prvenstvo, da ne bude ovo naše januarski sport, ružnih reči i stvari, već da se nastavi ovim putem koji je postavio Đerona - objasnio je bek Vesprema. 

Za kraj, Nenadić se dotakao i srpske grupe te priznao da veruje u saigrače i činjenicu da bi mogli da budu "hit" prvenstva. 

- Tako je, grupa je paklena i atraktivna. Nezgodno je jer sve velike reprezentacije će ući u treće takmičenje za godinu dana, verovatno će neke podmađivati i odmarati. Moguće će je da će na EURO neke selekcije da izbiju u prvi plan. Da li Srbija može da bude hit? Vrlo moguće - podvukao je Nenadić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20