• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.01.2022

23:29

Ovo je Novaka zanimalo! FRANCUSKA PRELOMILA! Evo šta će STRANIM sportistima trebati za takmičenje u toj zemlji!

Ostali sportovi

Ovo je Novaka zanimalo! FRANCUSKA PRELOMILA! Evo šta će STRANIM sportistima trebati za takmičenje u toj zemlji!

Podeli vest

Strani sportisti mogu da učestvuju na takmičenjima u Francuskoj bez obzira na tip antikovid vakcine kojom su vakcinisani i da poštuju sanitarni protokol, saznaje danas agencija Frans pres u francuskom ministarstvu sporta

Strani sportisti moći će da se takmiče ako su kompletno vakcinisani u skladu sa programom svoje zemlje, i pod uslovom da poštuju strogi sanitarni protokol, koji uključuje test manje od 24 sata pre početka takmičenja, navelo je ministarstvo. To znači da su prihvaćeni svi tipovi vakcina, kao što su ruski Sputnjik i kineski Sinovak i Sinofarm.

Takođe, ako sportisti nisu imali pristup buster dozi u svojim zemljama, treba da poštuju protokol i da se testiraju dan uoči takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

 



Ti propisi će se primenjivati za Grend slem u džudou u Parizu (5-6. februara) kao i za turnir Šest nacija. Ovo se odnosi i na fudbal narednih nedelja. Ministarstvo sporta je takodje navelo da će kao i za francuske državljane od 15. februara biti tražena potvrda o oporavku od kovida ne starija od četiri meseca, a ne šest meseci kao ranije, kao zamena za vakcinsku propusnicu.

Agencija frans pres ukazuje da je 17. januara dan posle proterivanja teniske zvezde Novaka Đokovića iz Austrralije, francuska vlada precizirala svoje propise o stranim sportistima koji dolaze na velika takmičenja, uključujući i Rolan Garos, odnosno da svi treba da budu vakcinisani.

Protokol oko ovog grend slem turnira još nije poznat, ali ako bude još potrebna vakcinska propusnica 23. maja, Novak Djoković ne bi mogao da je dobije na osnovu toga što je preležao kovid u decembru, zato što je to duže od četiri meseca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17