• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

15:44

ATANASIJEVIĆ OPREZAN PRED MEČ SA ARGENTINOM! Ovo nije objektivno stanje!

printscreen

Ostali sportovi

ATANASIJEVIĆ OPREZAN PRED MEČ SA ARGENTINOM! Ovo nije objektivno stanje!

Podeli vest

Odbojkaške selekcije Srbije i Argentine sastaće se u utorak, 6. septembra u poljskim Gljivicama u 17:30 u meč osmine finala Svetskog prvenstva

Srbija će u slučaju trijumfa nad Argentinom u polufinalu SP igrati sa boljim iz duela između Brazila i Irana, koji je na programu 6. septembra u 21.00, a reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević izneo je svoj stav o dosadašnjem delu prvenstva, ali i onom što čeka naš tim.

- Sigurno da ovo nije objektivno stanje i da ne možemo da procenimo u koliko smo dobro formi, s obzirom na to da protivnici na papiru nisu toliko jaki, kao što će biti slučaj od osmine finala. Međutim, znamo poučeni iskustvom protiv Ukrajine pre tri godine, kada smo bili u možda u najboljoj formi i osvojili EP, odigrali smo jedan baš težak meč i pobedili 3:2. Gotovo je bila izgubljena utakmica... Kasnije smo u drugim mečevima videli da bez obzira na to koje je ime protivnika, nema ekipe koja ne igra dobru odbojku. Eto prvo iznenađenje na turniru je napravio Meksiko koji je pobedio Bugarsku i Egipat koji je uzimao setove... Tako da iako je grupa bila lakša, trebalo je doći do tri pobede sa 3:0 i plasirati se sa što bolje pozicije u osminu finala- rekao je u razgovoru za Mozzart Sport reprezentativac Aleksandar Atanasijević.

 

 

Posle prvog meča Atanasijević je bio samokritičan...

- Nismo na našem maksimumu, ni ekipa, a ni ja individualno. Što je i normalno, jer su to bile prve utakmice. Nije ni pritisak bio veliki kao što će biti u nastavku pred osminu finala. Mislim da možemo mnogo bolje, međutim ovo do sada je bilo dovoljno. Primarni cilj je ostvaren i sada idemo dalje! Može da ohrabri ova igra u odnosu na Ligu nacija, gde je bila drastična razlika. Mislim da smo brži, bolji, da lepše igramo. Najbolja igra dolazi kada su teški protivnici, što će biti slučaj već u osmini finala. Tu ćemo imati prilku da vidimo gde smo u odnosu na ekipu koja nas je pobedila na Vagnerovom turniru pre desetak dana 3:1. Bili su treći na Olimpijskim igrama, sam podatak da sa tako jakim timom igramo u osmini finala pokazuje koliko reprezentacija na svetu trenutno pretenduju za visok plasman i jednostavno ako želiš da budš u borbi za polufinale moraš da izbaciš dva ozbiljna protivnika.

Na putu Srbije do polufinala nisu ekipe koje su glavni favoriti za medalje - Poljska, Francuska, Amerika i Italija, a taktika za Argentinu spremaće se duže nego što je to uobičajeno na velikim takmičenjima.

- Veoma duga pauza, skoro šest dana između dva meča. To nikad nije bio slučaj na SP, ali dobra stvar je što imamo vremena da se oporavimo. Loše je što skoro zaboraviš da igraš SP i izađeš potpuno iz ritma. Ali, to je stanje koje će uticati na nas isto koliko i na druge ekipe. Ne treba da gledamo kao otežavajuću okolnost, nego nešto dobro jer u tom periodu ćemo trenirati. Imaćemo priliku da naradimo stvari i obratimo pažnju na detalje koji nisu funkcionisali na ova prva tri meča i da se što bolje spremimo za najvažniji deo! Argentina poslednjih godina raste, ima savršene rezultate. Na svetskoj rang listi su ispred nas, to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Dobra stvar je što smo igrali nedavno, znamo odakle preti najveća opasnost i kako da se spremimo za taj meč, kao što znaju i oni. Ono što je najvažnije – mislim da će pobedu zabeležiti ekipa koja bude psihički spremnija. Očekujem dugačak duel, neće biti lako, kao što nije ni na Vagnerovom turniru, kada su se svi setovi igrali na razliku -rekao je Atanasijević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17