• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2022

08:56

OLIMPIJSKE I SVETSKE ŠAMPIONKE Milica Mandić i Jovana Preković na zajedničkom zadatku!

Ivica Veselinov

Ostali sportovi

OLIMPIJSKE I SVETSKE ŠAMPIONKE Milica Mandić i Jovana Preković na zajedničkom zadatku!

Podeli vest

Vrhunske srpske sportistkinje, olimpijske i svetske šampionke Milica Mandić i Jovana Preković ujedinile su se na zajedničkom zadatku

Plemenita misija za osvajačice preko 40 medalja na velikim takmičenjima je promocija fizičke aktivnosti, kao osnovnog preduslova zdravlja i zdravog načina života.

Upravo iz tog razloga Milica Mandić i Jovana Preković preuzele su uloge promotera BELFIS-a, Sajma fitnesa, velnesa i zdravlja koji će se 14. i 15. oktobra šesti put održati u Beogradu. Pod kupolom Hale 5 Beogradskog sajma okupiće se brojni stručnjaci iz ove oblasti, za posetioce će biti pripremljen izuzetno bogat program, a Sajam će imati edukativni, izložbeni i promotivni karakter.

- Izuzetno je važno da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti i vežbanja. Jer, to je najbolji način da zaštitimo naše zdravlje - kaže čuvena tekvondistkinja Milica Mandić i dodaje:

Foto: Ivica Veselinov

Milica Mandić

- Imala sam prilike da se upoznam sa pojedinim istraživanjima na ovu temu. Najčešći uzročnik smrtnosti u svetu, i to u izuzetnom visokom procentu od čak 60 odsto, su hornične bolesti. Vodeći faktor za nastanak hroničnih oboljenja, ispred pušenja, hipertenzije i konzumiranja alkohola, u čak 68 odsto slučajeva je fizička neaktivnost. Protiv toga moramo da se borimo svim sredstvima -  naglasila je Milica Mandić.

Tokom dva dana trajanja Sajma fitnesa i rekreacije biće organizovana veoma bogata funkcionalna zona, u kojoj će se vršiti radionice sa fitnes programima. Osim toga, posetioci će imati priliku da izvrše medicinske provere i testiranja, koji su neophodni pre početka bavljenja bilo kakvom fizičkom aktivnošću, a davaće se i saveti ne samo o pravilnom vežbanju, već i o zdravoj ishrani, kao i prevenciji povreda.

Foto: Ivica Veselinov

Milica Mandić i Jovana Preković

- Mnogi ljudi brkaju i misle da fizička aktivnost i rekreativno bavljenje sportom mora da bude surov trening. Naprotiv, svako treba da izebere aktivnost koja mu prija. Zato je dolazak na Sajam fitnesa i rekreacije prava prilika da na jednom mestu, u izuzetno bogatoj punudi fitnes programa i načina treninga, svako za sebe pronađe ono što mu se najviše sviđa. To može da bude čak i lagana šetnja, ali i pilates, joga, neki funkcionalni trening -  konstatuje proslavljena karate šampionka Jovana Preković i dodaje:

- Ono što je zabrinjavajuć podatak je da je svako četvrto dete u Srbiji gojazno, a da čak 50 odsto dece u našoj zemlji nema adekvatnu fizičku aktivnost. Zato je jako važno da na sve moguće načine utičemo na mlade, dajemo pozitivne primere i konstantno skrećemo pažnju na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću. Mislim da je održavanje ovakvog Sajma jedan dobar način popularizacije zdravog načina života i to je osnovni razlog što sam podržala ovaj projekat - zaključila je Jovana Preković.

Foto: Ivica Veselinov

Jovana Preković

Tokom trajanja sajma Beograd će ujedno biti domaćin i 12. Evropskog fitnes kongresa, a održaće se i drugi forum pod nazivom "Turizam i fitnes". Kao i prethodnih godina, predviđena su i zanimljiva predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti fitnesa, koji će predstaviti najnovija naučna dostignuća u ovoj oblasti. Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija