• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

17:30 >> 19:38

KRAH RUKOMETAŠICA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Srbija ELIMINISANA posle tri PORAZA! (VIDEO)

beta

Ostali sportovi

KRAH RUKOMETAŠICA NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Srbija ELIMINISANA posle tri PORAZA! (VIDEO)

Podeli vest

Rukometašice Srbije eliminisane su u grupnoj fazi Evropskog prvenstva pošto su i trećem kolu doživele novi poraz, ovoga puta od domaćina selekcije Slovenije - 27:24 (13:15)

U oslabljenom i podmlađenom sastavu Srbija je otišla na Evropsko prvenstvo. Bilo je jasno da će rukometašice naše zemlje teško do značajnog uspeha, posebno zbog činjenice da nas je u Celju čekala grupa smrti. Ipak, malo ko se nadao da će izabranice Uroša Bregara ostaviti ovako "bled" utisak na kontinentalnoj smotri budući da su nakon tri utakmice eliminisane sa isto toliko poraza. 

Danas je u odlučujućem meču za plasman u narednu rundu domaća selekcija Slovenije uspela da preokrene rezultat u drugom poluvremenu - 27:24 (13:15). Kao i na celom turniru, odbrana Srbije je zakazala, a večeras nije bilo ni prave podrške golmana u Dvorani Zlatorog u Celju. 

 

 

Izuzetno raspoložena je Srbija bila za igru u prvom poluvremenu, ali je do izražaja potom došla "kratka klupa". Kako je meč odmicao nosioci naše igre su ostali bez snage što je Slovenija preko Ane Gros i Omonegi uspela da iskoristi i dođe do preokreta. 

Momenat odluke desio se na startu drugog poluvremena kada je Marija Petrović imala priliku da Srbiji donese tri gola prednosti, ali je njen šut završio preko gola. Slovenija je ekspresno kaznila to. Isključena je na dva minuta Anđela Janjušević i povratka više nije bilo. 

 

 

Najefikasnija u sastavu Srbije bila je Sanja Radosavljević sa šest golova, pratile su je Jovana Stoiljković i Kristina Liščević sa po četiri. Slab dan su imali naši golmani - Kristina Graovac i Jovana Risović. Sloveniju je do pobede predvodila Elizabet Omoregi sa šest golova, a pet je dodala Ana Gros.

SLOVENIJA - SRBIJA   27:24 (13:15)

Dvorana Zlatorog, Celje (Slovenija)   Sudije: Maike Merc (Nemačka), Tanja Kutler (Nemačka)

Slovenija: Klemečnić, Novak, Gros, Omoregi, Marković, Žabjek, Stanko, Abina, Zelnik, Mavsar, Ljepoja, Žulić, Lazović, Svetik

Srbija: Radosavljević, Majkić, Bogojević, Lavko, Ćetković, Nuković, Janjušević, Kojić, Kovačević, Stamenić, Lovrić, Bojičić, Stoiljković, Liščević, Petrović, Risović, Graovac

Tok meča:

Drugo poluvreme: 

60. minut - KRAJ!

58. minut - Smanjuje Srbija zaostatak u finišu meča, ali je slaba to uteha za izabranice Uroša Bregara - 27:24!

56. minut - Crveni karton za Katarinu Bojčić... Preoštro je naša reprezentativka startovala na Tjaši Stanko, a nemačke sudinice su psole gledanja snimka isključile pivota Jagodine! 

55. minut - Ne uspeva Srbija da realizuje napad posle tajm-auta Uroša Bregara! Slovenija je iskoristila priliku i otišla na ogromnih "plus četiri". Čini se da je to to što se tiče učešća naših rukometašica na Evropskom prvenstvu - 26:22!

 

 

52. minut - Šesti pogodak za Sanju Radosavljević, ali odbrana ne ide! Slovenija preko Zikerove dolazi na tri gola prednosti - 25:22!

50. minut - Odbranila se Srbija, ali je stativa zaustavila udarac Kristine Liščević i nema novog izjednačenja u Zlatorog areni u Celju - 22:21!

48. minut - LAVKOOOO! Uspeva Jelena Lavko da realizuje sedmerac, sada je izuzetno važno da se Srbija odbrani - 22:21!

47. minut - Pretila je Srbija pasivna igra, ali je Kristina Liščević uspela da pogodi preko zone. Ipak, ne ide ništa u odbrani našim devojkama što kažnjava Ema Abina - 22:20!

45. minut - Igra se gol za gol u ovim momentima, pogodila je na jednoj strani Ljepoja, a na drugoj Anđela Janjušević, Slovenija još ivek ima vođstvo od jedan razlike - 20:19!

43. minut - Novi pogodak za Sanju Radosavljević, a pored toga će Slovenija imati igračicu manje u naredna dva minuta zbog isključenja za Alju Varagić - 19:18!

41. minut - Napokon Srbija seče seriju Slovenije, pogodila je sada Jovana Stoiljković, ali je odbrana ponovo zakazala i preko Ane Gros domaćin ima dva gola prednosti - 19:17!

39. minut - Nova bomba Ane Gros, Slovenija vodi prvi put na meču, na drugoj strani stativa zaustavlja Mariju Petrović - 17:16!

36. minut - Nerešeno je nakon četvrtog gola na meču za Omoregi! Slovenija se potpuno vratila u meč i iskoristila nešto slabiji početak drugog poluvremena za Srbiju - 16:16!

 

 

35. minut - Novi problem za Srbiju... Anđela Janjušević je zaradila drugo isključenje, naše rukomeštaice će u naredna dva minuta igrati sa igračicom manje, ali Jovana Risović brani šut Ziherove!

33. minut - Imala je Marija Petrović zicer na crti, ali je šutirala preko gola, na drugoj strani Ljepoja pogađa mrežu Srbije - 15:16!

31. minut - Na jednoj strani precizna je Omoregi, a na drugoj uzvraća Kristina Liščević - 14:16!

Prvo poluvreme: 

30. minut - Odlična odbrana Srbije, naterale su naše reprezentativke domaće rukometašice na grešku, iskoristila je to Majkićeva i pogodila u kontri te Srbija na odmor odlazi sa dva gola prednosti - 13:15!

29. minut - RADOSAVLJEVIIIIIIĆ! Četvrti gol za levokrilnu rukometašicu, ponovo je članica Krima skočila iz malog ugla i uspela da nadmudri golmana! Selektor Slovenije Dragan Adžić reaguje tajm-autom - 13:14!

27. minut - Odbranila se Srbija od novog naleta Slovenki, sada će imati naše rukometašice priliku da ponovo povedu. 

25. minut - Uspeva Slovenija da kazni nešto slabiji period igre naših rukometašice i preko nezaustavljive Ane Gros poravna rezultat neposredno pred kraj prvog poluvremena - 13:13!

23. minut - Uspeva Kristina Liščević da kreira novi višak za Srbiju, a strelac je ovoga puta Ana Kojić. Prethodno je na dva minuta isključena Barbara Lazović nakon preoštrog starta nad Marijom Petrović, ali vraća Zulić na drugoj strani - 11:13!

22. minut - Maksimalno dobro su Slovenke iskoristile igračicu više, sada je Alja Varagić iskoristila višak na desnoj strani i lako savladala Kristinu Graovac - 10:12!

Foto: beta

21. minut - Uspela je Srbija sa igračicom manje da postigne pogodak preko Kristine Liščević, želele su Slovenke brzim centrom da uzvrate, ali je lopta otišla preko gola. Imaće izabranice Uroša Bregara šansu da se ponovo vrate na četiri gola vođstva - 9:12!

20. minut - Sada je Branka Zec uspela da zaustavi dva udarca naše reprezentacije, imaju Slovenke novu šansu da prepolove prednost Srbije, ali brani Kristina Graovac. Ipak, lopta se odbila u ruke domaćih nakon čega je isključenje dobila Anđela Janjušević što koristi Ana Gros - 9:11!

18. minut - Sada prvi sedmerac i za domaću selekciju koji je u gol pretvorila Mavsar - 8:11!

17. minut - BRAVOOOOOO! Izuzetan period igre za našu reprezentaciju! Odlično je odreagovala još jednom odbrana, a potom se otvorio prostor za pas pivotu. Marija Petrović je sada bila daleko sigurnija 7:11!

16. minut - Nisu naše rukometašice ispoštovale dogovor sa selektorom Bregarom, ali je najvažnije da su postigle pogodak. Morala je Sanja Radosavljević iz nemoguće pozicije da šutira, uspela je da zavrne loptu u prvi ugao i donese tri gola prednosti Srbiji - 7:10!

15. minut - Odlična reakcija srpske odbrane, reagovao je Uroš Bregar tajm-autom kako bi spremio našu reprezentaciju za izuzetno važan period igre budući da Srpkinje mogu na osetniju prednost prvi put na meču!

14. minut - Pretila je Srbiji pasivna igra u napadu, ali je Anđela Janjušević uspela da pronađe put do gola Slovenije i vrati našu reprezentaciju na "plus dva" - 7:9!

13. minut - Bombarduje Ana Gros van linije devet metara! Nema Srbija odgovor za snažne šuteve preko zone, a ni Jovana Risović ne uspeva to da uhvati, na drugoj strani lepo je Kristina Lišečvić uz zadršku prevarila Barbaru Zec - 6:8!

12. minut - Evo ga i gol iz sedmerca za Srbiju! Jelena Lavko je ušla da izvede najstrožu kaznu i lako prevarila Barbaru Zec - 5:7!

11. minut - Potrebna je Srbiji dobra odbrana kako bi napravila što bolju "zalihu" na startu utakmice, ali za sada to ne polazi za rukom izabranicama Uroša Bregara - 5:6. 

10. minut - Naterale su srpskinje Anu Gros na grešku, najbolji strelac Slovenije je napravio probijanje, a kažnjava to Sanja Radosavljević novim pogotkom - 4:6. 

9. minut - Rasplamsala se borba nakon uvodnog "opipavanja" snaga. Sada je Amoregi prošla po sredini i lako matirala Jovanu Risović, ali vraća Sanja Radosavljević na drugoj strani - 4:5!

Foto: beta

8. minut - Novi pogodak za Jovanu Stoiljković, Srbija za sada drži rezultatsku klackalicu na svojoj strani. Prethodno je pogodila Ana Gros - 3:4.

7. minut - Rizikovao je selektor Slovenki Dragan Adžić, izvadio golmana iz igre kako bi imao ravnopravnu situaciju u napadu što se isplatilo. Pogađa Alja Varagić, ali na drugoj strani je precizna Kristina Liščević posle prodora - 2:3!

6. minut - Fantastičan sok-šut Anđele Janjušević, pogodila je reprezentativka naše zemlje, a Slovenija će zbog isključenja Zabjekove u naredna dva minuta igrati sa igračicom manje - 1:2!

5. minut - Stativa je sada zaustavila Jovanu Stoiljković na jednoj strani, dok je na drugoj Alja Varagić šutirala daleko preko gola iz otvorene pozicije sa desnog krila, miruju mreže. 

4. minut - Velika greška Anđele Janjušević u napadu koja je loptu dodala do Alje Varagić, ali je dobro odreagovala Kristina Liščević i zaustavila Slovenke u kontri. 

3. minut - Sjajna reakcija Jovane Stoiljković u odbrani, a potom levi bek naše reprezentacije i donosi prednost Srbiji u napadu - 0:1!

2. minut - Dobra akcija Srbije, Sanja Radosavljević je sa krila ušla na "crtu", otvorilo je to prostora za Mariju Petrović, ali je pivotmenka naše reprezentacije loše šutirala - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču imaće selekcija Srbije!

17:42 - Prednost Srbije mogao bi da bude selektor Uroš Bregar koji je pre nego što je preuzeo našu reprezentacije predvodio selekciju Slovenije. 

 

 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Slovenije. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 1 godinu

Vazno da je crnogorski " smeker " ... Adzic 30 sekundi pre kraja utakmice kod tri gola razlike za Sloveniju zatrazio tajm-aut !!! To se kod nas u krugu sportista kaze pravo G..no !!!! Devojke ispale ste , tako je kako je... to se svima desava i za sport nista strasno.... ima dana bice bolje....ne susajte sada Mrzitelje . ... Glavu gore !!!

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Plasaman na EP je uspjeh , sa obzirom na to koliko su evropski rukometni savez i sudije neprijateljski raspolozeni prema svim sportistima koji dolaze iz Srbije. AMIN. KRAJ.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija