• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2022

12:52

Za svetsku šampionku Saru Ćirković milion na predlog predsednika Vučića

BSS

Ostali sportovi

Za svetsku šampionku Saru Ćirković milion na predlog predsednika Vučića

Podeli vest

Tiha, nenametljiva, radna i hrabra. Ušla je u istoriju sa 18 leta, pokorila je Evropu, a zatim i planetu. Devojka zlatne pesnice, hrabrog srca, Sara Ćirković je srpska reprezentativka u boksu koja na jedinstven način ispisuje istoriju ovog sporta, a njen najnoviji uspeh biće nagrađen na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa milion dinara

“Bokserski savez Srbije zahvaljujući čvrstoj saradnji sa TV Arena sport i kompanijom MTS, na predlog predsednika Vučića uplatiće Sari milion dinara i njenom treneru Mirku Ždrali 500.000 dinara za ostvarene rezultate koji je istorijski za srpski boks. Iza Sare i Mirka su veliki rad i veliki rezultati. Slede novi takmičarski izazovi, osvajanje postavljenih ciljeva. Verujemo da će kao i uvek do sada biti na visini zadatka i ostati verni svojim postulatima, velikom radu i veri u sebe na putu koji su izabrali, a to je put šampiona “plemenite veštine” – kaže predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Foto: IBA

Sara Ćirković nizala je i niže pobede, medalje, trofeje. Sezona 2022. ostaće zauvek posebna u srcu mlade srpske boks šampionke koja je najpre na evropskom juniorskom šampionatu oborila rekord, donela je medalju na koju se čekalo 23 godine i to u njenom stilu – zlatnu.

Usledila je odbrana trona na jubilarnoj 40. juniorskoj Zlatnoj rukavici za omladince i omladinke u Subotici, a sada je u finalu takmičarske godine osvojila zlato čija težina je nemerljiva. Svetsko zlato u konkurenciji juniorki iskovala je Sara u španskom Benidormu i time donela Srbiji medalju za svetske smotre, medalju na koju se čekalo 24 godine, medalju koja je vinula i na 16. mesto rang liste najboljih bokserki sveta, lista koja se rangira na osnovu njihovog učinka u karijeri, lista na kojoj su brojne svetske i olimpijske šampionke, sami krem ženske svetske boks scene.

Foto: IBA

Ćirkovićeva i njen trener Mirko Ždralo, vredni i zlatni dvojac srpske boks scene, već su zacrtali nove ciljeve. Na redu je Svetsko prvenstvo za seniorke 2023, borba za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Foto: IBA

“Presrećna sam i prezadovoljna, za ovaj uspeh najviše je zaslužan moj trener Ždralo. Ne mogu reći da nisam očekivala zlato, jer  kad smo krenuli na put u Benidorm samo nam je zlato bilo u glavi. Mnogo smo radili i smatram da smo zaslužili zlato. Meč finala je bio jako dobar, imala sam mali pritisak jer je finale, ali sam pobedila 5:0. Završavam ovu sezonu bez poraza. Pokušaću da se kvalifikujem na Olimpijske igre 2024, to mi je jedan od najvećih ciljeva” – rekla je šampionka sveta Sara Ćirković.

Foto: IBA

Sarin trener Mirko Ždralo koji je svo znanje i ljubav prema boksu utkao u Sarin talenat prezadovoljan je izdanjem njegove pulenke, srpske reprezentativke Ćirković.

Foto: BSS

“Sara je veliki sporista, to je dokazala na Evropskom prvenstvu gde je osvojila zlato i proglašena je za najbolju bokseru šampionata. Sada je i na Svetskom jednoglasno u svim borbama došla do pobeda i osvojila novo zlato. Iako jako mlada pokazala je da je jedan veliki čovek, u svom duhu i karakteru, treningu, odnosu prema treneru, prema ostalima u našem klubu i reprezentaciji. Plan je da odemo na Svetski šampionat seniorki u Indiji 2023. i da osvojimo novo zlato” – istakao je trener Ždralo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59